Nevetségesek a kormány érvei

2014. október 28. 11:00

A helyszínen arról beszéltünk világosan, a rendőrökkel egyeztetve, amikor a Hősök terére mentünk, hogy hagyjuk a fenébe a Fidesz-székházat, így is megmutattuk már az erőnket. Interjú.

2014. október 28. 11:00
Gulyás Balázs
Euronews

Felelősnek érzi-e magát, hogy így végződött a vasárnapi tüntetés? A Youtube-ra feltöltött videoüzenetben ön kérte a tüntetőktől, hogy vigyenek magukkal számítástechnikai eszközöket. Várható volt, hogy ezeket az emberek nem viszik majd haza.

Mi azt kértük, hogy ezeket tegyék le, nem kértünk senkit arra, hogy dobja. Az volt a cél, hogy egy akadályt építsünk. Épp ezért nem érzem magam felelősnek a történtekért. A helyszínen arról beszéltünk világosan, a rendőrökkel egyeztetve, amikor a Hősök terére mentünk, hogy hagyjuk a fenébe a Fidesz-székházat, így is megmutattuk már az erőnket. (...)

Egy kérdés a megmozdulás egyik lájkolójától, a Facebookról: »Ha az ultimátumnak semmilyen hatása nem lesz, akkor mi történik kedden? Milyen következményekkel jár, ha nem teljesülnek a követelések?«

Kedden egy újabb erőteljes, nagy létszámú tüntetésen szeretnénk megmutatni, hogy a magyar nép többsége nem kér ebből az igazságtalan adóból, és reméljük, hogy a kormány érteni fogja ezt. Várjuk, hogy a kormány végre érdemben érveljen, és ne csak olyanokat mondjon, hogy az úgy igazságos, hogy ne lehessen az interneten sem ingyen telefonálni, meg ilyen dolgok, amik nevetséges érvek.

Egy másik kérdés a Facebookról: »Tételezzük fel, hogy visszavonják az internetadót. Marad minden a régiben? Visszamenekülünk a gépeink mellé és következmények nélkül üzengetünk egymásnak?«

Azt mondtuk, hogy egyébként megtartjuk a rendezvényt akkor is, és megünnepeljük magunkat, hogy a magyar nép elérte ezt a sikert, hogy egy igazságtalan adót nem vezettek be. Nyilván akkor sem lesz tökéletes a magyar valóság, de egy rossz csapdába nem lépünk bele. Ez nagy siker lenne, és az is jelentős siker lenne, ha a kormány végre egy kérdésben belátná, hogy nem szabad egyeztetések és hatástanulmányok nélkül olyan döntéseket hozni, amik károsan érintik az embereket. (...)

Civilnek tekinti magát? Most egy MSZP-s flottamobilon értem el, ez az ön száma.

Ez nem titok, ez egy ilyen mobiltelefon, hiszen édesanyámmal (dr. Gurmai Zita, az MSZP Országos Elnökségének tagja – a szerk.) ezen tudok ingyen telefonálni. Egyébként kiléptem a pártból, mert nem mindennel értettem egyet. Nem gondoltam, hogy nekem technikai dolgokban is demonstratíve kellene fellépnem. A tartalmi kérdéseket tekintem elsődlegesnek, a telefon egy technikai kérdés, a fideszes barátaimat is ezen a telefonon hívom.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mantelman
2014. október 28. 16:54
szaros havi 700 ft elég ahhoz, hogy Gyurma Zita fiacskája forradalmat csináljon népbiztos őseihez méltón
S0ma
2014. október 28. 16:46
"Ez nem titok, ez egy ilyen mobiltelefon, hiszen édesanyámmal (dr. Gurmai Zita, az MSZP Országos Elnökségének tagja – a szerk.) ezen tudok ingyen telefonálni. Egyébként kiléptem a pártból, mert nem mindennel értettem egyet." --- Ha jól értem, ez az ember nem vacakol! Ingyen telefon az jó neki az MSZP-től, de a többivel már csak részben ért egyet! Hagyományosan MSZMP-s gondolatvilág.
1istvan
2014. október 28. 16:33
ha van ingyentelefon, akkor van ingyenebéd is? vagy hogy lehet ingyentelefon? azért nem fizet valaki? esetleg az adófizető? neki?
nimród
2014. október 28. 16:10
1) Elképesztő, hogy valaki "10 ezer ember élén" az ország népe nevében óhajt beszélni. Itt két dolog lehetséges: vagy gyagyás az illető, vagy arcátlanul pimasz. Persze a kettő együtt is előfordulhat. ("Na de tízezer embert ment el tüntetni, azonban százezer lájkolt"- szól a ballib szöveg. És vajon hányszor lájkoltak fejenként? Ez olyan "millás" dolog. Ők is egy millióan voltak. Szóban.) 2) A számítógép alkatrész veszélyes hulladék. Aki ilyennek a Fidesz székház elé, az utcára rakására buzdít, felelőtlen és buta. Az más kérdés, hogy az illető nyilván gyanította, hogy a felbőszített hívek nem fognak szelíden rakosgatni. Hiszen a maguk-fajták már randalíroztak korábban is a Fidesz székházban. 3) Szakértők egyre nyomatékosabban hangoztatják, hogy itt nem a felhasználók adóztatásáról, hanem a zömében multi szolgáltatók profitjának a megadóztatásáról van szó. Ami nagyon is indokolt. A kis szolgáltatókat meg adókedvezményben lehetne részesíteni. 4) A kormány állítása szerint az adóból befolyt pénzt az internet hozzáférés javítására kívánják fordítani. Nyilván jobb helyre kerülne így, mint a gazdag külföldi befektetők folyószámlája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!