Rotyog a paprikás krumpli: Németh Szilárd HELYRETESZI a globalistákat (VIDEÓ)

Termőföldtől az étkezőasztalig. Németh Szilárd elárulta, mitől finomabb az étel, ha az nem brüsszeli, hanem magyar recept alapján készül.

Az idei szüret az egyik legnehezebb az utóbbi években Frittmann János szerint, aki a Mandinernek küldött szüreti beszámolójában leírta: biztosan lesznek jó minőségű borok a pincékben 2014-ben is.
„Az idei szüretet az utóbbi évek egyik legnehezebb szüretének lehet mondani, a nehézségek már a nyáron elkezdődtek, a rendkívüli nagy csapadék miatt. Akik ebben az évben nagy odafigyeléssel művelték a szőlőt, vagyis a kékszőlőt és a fehérszőlőt is időben kilevelezték, a növényvédelemre nagy hangsúlyt helyeztek és válogatták szüretben a szőlőt, azoknak idén is kiváló borai lesznek. Akik ezekre nem figyeltek oda, ott lehetnek gondok a minőséggel. Legnehezebben a középérésű fajtákat lehetett megvédeni.
Most szüreteljük a Kékfrankost tökéletes állapotban, kiváló minőségben. A két Cabernet fajta és a Rajnai rizling egy része még hátra van, reméljük az időjárás már nem szól közbe és jó minőségben szedhetjük ezeket is. A korai fajták, amik már kierjedtek: Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Pinot noir, Zweigelt rosék kiválónak tűnnek.
Egyáltalán nem kell még leírni ezt az évjáratot, de az biztos, hogy ebben a szüretben nagyon meg kellett/kell dolgozni a jó minőségű bor érdekében. Vannak évjáratok, mikor csak elrontani lehet a borokat, a természet mindent megad a jó minőséghez, ez az év sajnos nem ilyen, de biztosan lesznek jó minőségű borok a pincékben. Sajnos vannak borvidékek, ahol sokkal mostohább volt az időjárás, ezeken a helyeken még nehezebb dolga volt/lesz a szőlésznek és a borásznak.”