„Az idei szüretet az utóbbi évek egyik legnehezebb szüretének lehet mondani, a nehézségek már a nyáron elkezdődtek, a rendkívüli nagy csapadék miatt. Akik ebben az évben nagy odafigyeléssel művelték a szőlőt, vagyis a kékszőlőt és a fehérszőlőt is időben kilevelezték, a növényvédelemre nagy hangsúlyt helyeztek és válogatták szüretben a szőlőt, azoknak idén is kiváló borai lesznek. Akik ezekre nem figyeltek oda, ott lehetnek gondok a minőséggel. Legnehezebben a középérésű fajtákat lehetett megvédeni.
Most szüreteljük a Kékfrankost tökéletes állapotban, kiváló minőségben. A két Cabernet fajta és a Rajnai rizling egy része még hátra van, reméljük az időjárás már nem szól közbe és jó minőségben szedhetjük ezeket is. A korai fajták, amik már kierjedtek: Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Pinot noir, Zweigelt rosék kiválónak tűnnek.
Egyáltalán nem kell még leírni ezt az évjáratot, de az biztos, hogy ebben a szüretben nagyon meg kellett/kell dolgozni a jó minőségű bor érdekében. Vannak évjáratok, mikor csak elrontani lehet a borokat, a természet mindent megad a jó minőséghez, ez az év sajnos nem ilyen, de biztosan lesznek jó minőségű borok a pincékben. Sajnos vannak borvidékek, ahol sokkal mostohább volt az időjárás, ezeken a helyeken még nehezebb dolga volt/lesz a szőlésznek és a borásznak.”