Balos antiszemiták

2014. szeptember 11. 15:19

Gyanúsan könnyen túllépett a balsajtó azon, hogy Suchman Tamás szerint jelentős antiszemitizmus hatja át az MSZP-t.

2014. szeptember 11. 15:19
Megyeri Dávid
MNO

„Gyanúsan könnyen túllépett a balsajtó azon, hogy Suchman Tamás szerint jelentős antiszemitizmus hatja át az MSZP-t. Holott a Mazsihisz egykori alelnöke szocialista politikusként autentikus forrás lehet e tekintetben. A dolgot tetézi: az utódpárt jelenlegi elnöke nem tud arról semmit, hogy létezik egy olyan Medián-felmérés, amely éppen abban a harmincnyolc százalékban jelöli meg a szocialista párton belüli antiszemiták arányát, amennyit a hajdani privatizációs miniszter és marcali pártelnök emlegetett a Hír TV-ben. Pedig 2013-ban a Medián precízen kimutatta: a kemény, szélsőséges antiszemiták tizenhárom százalékot tesznek ki az MSZP-ben, a mérsékelten fertőzöttek pedig huszonötöt. Vagyis egyáltalán nem légből kapott az a bizonyos harmincnyolc percent, tudományosan megalapozott a statisztika.

Mindebben több elgondolkodtató mozzanat van. Miként fordulhat elő, hogy a párt elnöke állítólag még csak nem is hallott egy olyan kutatásról, amely a rábízott alakulatot eminensen érinti, és mintegy háromnegyed éve bőséges publicitást kapott? Ha eddig nem volt tudomása róla, akkor viszont a párton belüli botrányról értesülvén kutya kötelessége lett volna, hogy utánanézzen egy MSZP-alapító közlése valóságalapjának. Az internet korában ez nem jelenthet gondot. Percek alatt megtalálható a világhálón az idevonatkozó anyag. Ha viszont problémát okoz neki az internetes információs labirintusban való tájékozódás, csak-csak dolgozik a környezetében olyan munkatárs, pártapparatcsik kolléga, aki ebben segítségére sietett volna. Amennyiben így cselekszik, nem esik meg vele az a blamázs, hogy úgy nézett a sajtótájékoztatón a pártján belüli antiszemitizmust firtató kérdés hallatán, mint borjú az újkapura. És nem hadovál olyasmi sületlenségeket, hogy Suchman biztos az egész országra értette azt a harmincnyolc százalékot, nem pedig saját pártjára. Merthogy náluk nincsen semminemű antiszemitizmus. Ezzel persze egyrészt Suchmant kvázi lehazugozta, ami már önmagában hírértékű. Másodsorban a komplett lakosságot leszólta, miután azt üzente: Magyarországon ugyan bőven vannak antiszemiták, egyedül ők, a haladó élcsapat mentes ettől az elítélendő tulajdonságtól. Harmadsorban hülyének nézte az állampolgárokat azáltal, hogy feltételezte: az ő ügyetlenül álszent szövegét el is hiszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. szeptember 11. 21:06
A baloldali antiszemitizmus régi dolog: „Sztálin nem szerette a zsidókat és nem bízott bennük. Uralma során legtöbbjüket elmozdította a felsőbb pártvezetésből, a hadseregből, a külügyminisztériumból és a rendőrségtől. Élete vége felé Sztálin egy átfogó pogromot készített elő, ami azt eredményezhette volna, hogy sokakat, talán a zsidók túlnyomó többségét deportálta volna a Szovjetunió európai részéből.” Forrás: Walter Laqueur: Stalin, the Glasnost Revelations (Sztálin, a glasznoszty kinyilvánítások), Macmillan, 1990, 252.old. Feltehető, hogy a magyarországi kommunista vezetés nem védte volna meg a hazai zsidóságot Sztálin ellenében. A kommunisták másutt is csak kihasználták a kommunista zsidókat, aztán kipenderítették őket.
Apáczai
2014. szeptember 11. 20:06
Amiért nemzet- és keresztényellenesek az MSZP és szatellitpártjai (kivétel nélkül, egészen a liberálisokig), az, hogy semmitől nem rettegnek jobban, mint a társadalmi békétől, kiegyezéstől, összefogástól. Attól, hogy az emberek egymást megérik, megbecsülik, tisztelik. Erre tartanak fenn gyűlöletkeltő orgánumokat, különítményeket. Kezdve a Népszavától annak amerikai verzióján keresztül a különféle szélsőséges ismerethordozókig. Ezért gyalázzák a keresztényeket a zsidók előtt, gyalázzák a zsidókat a keresztények előtt, és ezért próbálják a legkülönbözőbb fasiszta trükkel összeugrasztani a társadalom valamennyi rétegét. A fiatalokat az öregekkel, a diákokat a tanárokkal, a nyugdíjasokat az aktívakkal, a kisebbségeset a többséggel és egymással. A társadalom felismerve ezt az ordas magatartást, előbb utóbb összefog, és elsöpri a söpredéket, megtisztul a közéletünk. De ennek a folyamatnak még csak a kezdetén járunk, mert foggal és körömmel kapaszkodnak a megszerzett kiváltságaikhoz, elorozott értékeinkhez.
Agricola
2014. szeptember 11. 18:53
Suchman Tamás szerint jelentős antiszemitizmus hatja át az MSZP-t. Erről azért lehet meggyőződve, mert nála már kialakult az a (pavlovi) feltételes reflex, hogy ha valaki, akár az MSZP-n belül is nem hunyászkodik meg előtte, akkor előveszi csodafegyverét, az antiszemitázás bunkóját és lecsap vele vitapartnerére. Suchman Tamás úgy érzi, hogyha valakire lecsap az antiszemita bunkóval, akkor annak vére fagy és olyan megsemmisítő csapás éri, mint Hirosima lakosait az atombomba ledobásakor.
Agricola
2014. szeptember 11. 18:44
"Suchman Tamás szerint jelentős antiszemitizmus hatja át az MSZP-t." De inkább az valószínű, hogy Suchman Tamás forgatja az MSZP-n belül is begyakoroltan az antiszemitizmus bunkóját, Ha valaki van az MSZP-ben aki nem hunyászkodik meg előtte egy vitában, akkor Suchman Tamásnál a (pavlovi) feltételes reflex működésbe lép, és azonnal le antiszemitázza vitapartnerét, mélyen meggyőződve ról
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!