Rózsadombi proletárok

2014. szeptember 05. 08:52

Honnan, ha nem a Rózsadombról lehetne objektívan megítélni, mi kell a XIV. kerületnek? Magasabban van, nem?

2014. szeptember 05. 08:52
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Szabadság, Egyenlőség, Testvériség, avagy Világ proletárjai, egyesüljetek – idejemúlt jelszavak ezek, emberek! A modern baloldal csatakiáltása egyszerűbb: Költséget téríttess, proletár!

Először pár héttel ezelőtt derült ki, hogy a magyar szocialisták éppen esedékes lánglelkű vezére, Tóbiás József, miközben Hagyó Miklós egykori, nyolc nullára hajazó bungalójában húzta meg magát Érden, a Parlamentben Nyíregyháza–Budapest vonalra vett fel költségtérítést, lakhatási »segélyt«. Szegény nyírségi gyerek, világos, hogy meg kell fognia az adóforintot. Most nagyszerű szövetségeséről, az Együtt–PM stratégájáról, a sok gyakorlati hasznot termelő politológia tudományát a való világba átültető Karácsony Gergelyről derült ki, hogy rózsadombi villalakását eladta, majd visszabérelte, s közben felvette a költségtérítést. Az LMP-ben is megfordult hősünk természetesen nem szegett semmilyen törvényt, ilyet tisztességes demokrata nem tesz rongyos havi 115 ezerért. Azt meg végképp satnya álerkölcsiség emlegetni, hogy Karácsony képviselő úr anno villámgyorsan letett kedvenc bankjának 32 milliót, aztán átszaladt a Kossuth térre elítélni a „csak az Orbán-kegyenceknek” kedvező végtörlesztést. Az meg, hogy áprilisban kiszavazták az Országgyűlésből, és a »fájdalomdíjként« járó kétmilliót jól megigényelte – hát kérem szépen, kinek nem jár végkielégítés, s a mai világban hol helyezkedne el egy bukott honatya? Hát mégsem mehet el csak úgy dolgozni… Hova lenne így ez a szép világ? Mi lenne akkor a fennkölt szabadságeszménnyel? Nem hagyhatja magára a korrupció és a mutyi elleni harcot sem, nem is beszélve arról, hogy alapvetően azért a Rózsadombhoz szokva meglehetősen büdös egy melóhely.

Nem, a tisztességes patrióta és demokrata megoldás az, hogy mi­után a II. kerületben már egyszer leszerepeltünk képviselőjelöltként, most nyújtsunk segítő kezet Zugló megfáradt proletárjainak. A tűrhetetlen Fidesz-önkény, az építkezések és útfelújítások után ide széles látókörű ember kell. Honnan, ha nem a Rózsadombról lehetne objektívan megítélni, mi kell a XIV. kerületnek? Magasabban van, nem?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. szeptember 07. 22:02
"Spiró Gyuri bácsit kellett volna, akkor lett volna minden szar!" - írja, hogy Torgyán helyett jó lett volna mg-főnöknek. Inkább Csurka Pista bácsit. Az lett volna csak beszarás.
Jancsipapa
2014. szeptember 05. 14:55
Nincs itt különbség . Egy csapat ez . Arra jött (jöttek )létre ,hogy raboljanak ...
Zokni
2014. szeptember 05. 14:04
"...Honnan, ha nem a Rózsadombról lehetne objektívan megítélni, mi kell a XIV. kerületnek?..." - írja. Nem tudom. Talán beszélje meg a problémát a Főnökkel, aki annak idején Torgyánt nevezte ki díszparasztnak.
briganti
2014. szeptember 05. 11:18
Karácsony Benedek a legalja a baloldalnak. Vagy mégse?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!