Nem vagyok bosszúálló, de rendet szeretnék

2014. szeptember 26. 10:30

Nyugodtan megmotozhat, sőt vizeletmintát is szívesen adok, semmi takargatnivalóm nincs. Interjú.

2014. szeptember 26. 10:30
Juhász Péter
Origo

„Mi lenne az első intézkedése polgármesterként, ha megválasztják?

Az elszámoltatást tartom a legfontosabbnak.

Ezzel az utóbbi időben kormányok, sőt önkormányzatok is próbálkoztak, gyakran erős politikai meghatározottsággal, így az elszámoltatás eléggé lejáratódott, nem?

Ha nem politikai boszorkányüldözésre használják, akkor hasznos. Méghozzá nemcsak a közélet megtisztítása miatt, hanem anyagi okokból is akár. Könnyen lehet ugyanis, hogy bizonyos összegeket lehet jogi úton visszaszerezni. Az V. kerületben az elmúlt nyolc évben ezres nagyságrendben adtak el ingatlanokat, és én nem találtam olyat köztük, amely a piaci értéke felénél többért kelt volna el. A Szentgyörgyvölgyi Péter által 19 millióért, kamatmentes hitelre megvett önkormányzati lakást eredetileg 33 millióra értékelték, és még ennél is többet érhet. Egy Arany János utcai étterem üzlethelyiségét négyzetméterenként 180 ezerért adták el, ami egy újpalotai panel árszintjének felel meg. Nem vagyok bosszúálló, de rendet szeretnék.

A rendpártiság nem a jobboldal politikai üzenete?

Nem vagyok rendpárti sem. Abban hiszek, hogy a törvények legyenek emberbarátak, sőt minél több szabály kialakításába vonjuk be azokat, akiket majd érint, de ha már megegyeztünk valamiben, azt tartsuk és tartassuk is be.

Gyakran Potemkin-faluként emlegeti a Belvárost. Miért, hiszen milliárdokat költenek beruházásokra, fejlesztésre?

Éppen ez az! Látványberuházásokról beszélhetünk: a Belváros főutcája ugyan csillog-villog, de esős, havas időben használhatatlan: életveszély rámenni, úgy csúszik. Sok ház homlokzatát gyönyörűen felújították ugyan, de belül pusztul, rohad az épület. A látványos külsőségek mögött lassan élhetetlenné válik a kerület.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2014. szeptember 26. 14:36
Jajjj!
Rockpapa
2014. szeptember 26. 13:58
Rendpárti ultraliberális,fából vaskarika
Lolka-Bolka
2014. szeptember 26. 13:48
Oreg ha lett volna elszamoltatas akkor ti es a hasonszoru tarsaid nem lennenek itt , hogy mergezzek a levegot korulottunk . Te a tipikus esete vagy a HAZUG GAZEMBEREKNEK .
Horst_Tappert
2014. szeptember 26. 13:43
"ezres nagyságrendben adtak el ingatlanokat, és én nem találtam olyat köztük, amely a piaci értéke felénél többért kelt volna el. A Szentgyörgyvölgyi Péter által 19 millióért, kamatmentes hitelre megvett önkormányzati lakást eredetileg 33 millióra értékelték" Jelen állás szerint a 19 millió az biztosan több, mint a 33 fele... Azaz állítasz valamit és az első példáddal megcáfolod magadat... Mit szívsz már megint, drogos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!