(Al)koholmány

2014. szeptember 10. 13:36

Valószínűleg akkora balhé nem lenne, mint a harmincas évek Amerikájában, de néhány élelmes csempészbanda biztosan jól megszedné magát az illegálisan forgalmazott italokból.

2014. szeptember 10. 13:36
Garamvölgyi Imre
Kisalföld

Egyesek azt is tudni vélik, hogy az egész italcirkusz pusztán egy rosszul sikerült megelőző akció eredménye. Kormányoldalon megtudták ugyanis, hogy egy piacvezető újság terjedelmes cikket készül írni az alkoholkereskedelem központosításáról és úgy gondolták, gyorsan megelőzik egy rövid hírrel és az azonnali cáfolatával. Ez rendben is lett volna, de kissé sutára sikerült és félrecsúszott.

No de mindegy is. Nézzük meg, mi is lenne akkor, ha valóban bevezetnék a hungarise »piastopot«. Valószínűleg akkora balhé nem lenne, mint a harmincas évek Amerikájában, de néhány élelmes csempészbanda biztosan jól megszedné magát az illegálisan forgalmazott italokból. Ahogy a honfitársaim csavaros eszét ismerem, hamarosan átvennék a finn alkeszek jól bevált trükkjeit is, és telekocsi-akciókkal közelítenék meg az osztrák vagy szlovák, román satöbbi kocsmákat. Egyelőre azonban feleslegesnek tűnik ezen a kérdésen »agyózni«, hiszen a nyilatkozatok szerint az egész nem más, mint (al)koholmány…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. szeptember 10. 23:56
A Kisalföldbe miért kizárólag überkretének írnak? Feltűnt - szerintem másnak is...
James
2014. szeptember 10. 16:14
Skandináv mintára a fizetéseket is emelhetnék. Jaj, közben eszembe jutott, hogy a skandináv minta mindig csak akkor jön elő, ha valamit szigorítani kell.
Mich
2014. szeptember 10. 14:39
Egy a hülye (megint) félrebeszél... NEM »piastopról«, hanem piaszabályozásról lenne(!) szó, ha és amikor eljön az ideje, skandináv mintára (és bizonyára a magyar borok, a "hungaricum pálinkák", a házi pálinkafőzés és a borturizmus érdekeit nem sértve...)! Ennyi.
balbako_
2014. szeptember 10. 14:03
Jól el lehet csámcsogni azon ami nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!