Gyurcsány a kapuk előtt

2014. szeptember 30. 10:11

Ha a baloldal kudarcot szenved el az önkormányzati választáson, akkor jöhet Gyurcsány terve: a baloldali pártunió.

2014. szeptember 30. 10:11
G. Fodor Gábor
GFG Blog

„Senki másnak, csak Gyurcsány Ferencnek. Gyurcsány érdeke, hogy a baloldal minél roszabbul szerepeljen az önkormányzati választáson. Gyurcsány érdeke, hogy az MSZP és az Együtt is tovább gyengüljön. A megtalált új közös jelölt, Bokros is Gyurcsány embere.

Gyurcsány ugyanis abból indul ki, hogy vezetési válság van a baloldalon. A DK-n kívül minden kisebb-nagyobb politikai szervezet azzal küzd, hogy nincs igazi vezetője. Ha a baloldal kudarcot szenved el az önkormányzati választáson, akkor jöhet Gyurcsány terve: a baloldali pártunió. A Munkáspárttól az MSZP-n, Együtt-PM-n, DK-n át egészen a Bokros-féle Modern Magyarország Mozgalomig húzódó baloldali pártunió vezetője természetesen nem is lehet majd más, mint Gyurcsány Ferenc. Akit azonban sürget az idő. Azért kell sietnie, nehogy megjelenjen valamilyen alternatíva. Egyenlőre azonban minden Gyurcsány akarata szerint történik.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2014. október 01. 00:52
Minden igaz, amit G.Fodor a gyurcsányi machinációkról állít; minden úgy is történt az utóbbi egy évben, ahogyan azt feltételezik a jobb- és az objektivitásra képes politológusok. DE....engem, egy eddig még senki által sem említett momentum egyre inkább foglalkoztat. Ennek a momentumnak alanya is van, úgy hívják: TÓBIÁS JÓZSEF. Ezt az embert figyelve, egyre inkább az a benyomás fogalmazódik meg bennem, hogy még fog ő meglepetéseket okozni. Nekem úgy tűnik, hogy Tóbiás sokkal magabiztosabb, mint hinnénk. Eddigi másod-, harmadvonalas emberként ki figyelt igazán reá - senki. Tóbiást képesnek tartom arra, hogy ellenfele legyen Gyurcsánynak. Lehet, hogy Tóbiásnak nincs akkora elméleti felkészültsége, akkora konspirációs tehetsége, akkora trükközési képessége, mint Gyurcsánynak, de azt hiszem van egy nyers paraszti erő benne, ami elégnek tűnik ahhoz, hogy Gyurcsánnyal elbánjon. És mivel úgy tűnik, nem különösen kedveli, sőt már most is inkább ellenséget lát benne, mint harcostársat - amire nyilván jó oka is van - én úgy gondolom az MSZP-t nem fogja tudni Gyurcsány ledarálni. Mondom mindezt most annak ellenére, hogy hónapok óta az MSZP végső vergődését vizionáltam. Tóbiás a nyáron pl. - jól látva, hogy merő felesleges energiapocsékolás az önkormányzati kampány - elment nyaralni, azt előbbre valónak tartotta. Sokan ezt felelőtlen, trehány dolognak tekintették, de én azt hiszem ők tévedtek; Tóbiás egyszerűen felfogta minek van értelme. Hogy korábban az MSZP végét vizionáltam, annak egyrészt a Mesterházy totális alkalmatlansága, másrészt az alkalmas ember hiányának látszata volt az oka. Nem, Tóbiás nem fogja élcsapattá váltani az MSZP-t, de képesnek látom arra, hogy MEGMENTSE. Horribile dictu, még azt sem tartom lehetetlennek, hogy ha egymásnak feszülnek, Gyurcsányt elintézze. Mindezt annak fényében tételezem fel, hogy Tóbiásban nyers erőt és magabiztos fölényt érzek, amit eddig, mivel nem volt igazán szem előtt, nem észlelhettünk. Bármiként is lesz, ha Tóbiás eléri, hogy Gyurcsány nem tudja maga alá gyűrni a baloldalt, már tiszta haszon az országnak. Ami pedig G.Fodort illeti, hát egy nagy csalódás számomra, hogy a Munkáspártról feltételezte, hogy Gyurcsány elnyelheti.
Zsusztina
2014. szeptember 30. 19:58
Persze, hogy fél és aggódik Orbán, hogy komoly pozíciót harcol ki magának Böszme. És nem csak ő fél, hanem plö én is. De hát minden normális ember fél a rossztól, és igyekszik mindent megtenni, hogy elkerülje.
kitiltott
2014. szeptember 30. 17:47
Mennyi balfax DK-s jár erre a fórumra a mindennnapi pofonokért? Lehet hogy ez a munkájuk?
kjkj945
2014. szeptember 30. 17:02
""Gyurcsány a kapuk előtt"" Erről az egszeri latin tanár jut eszembe, aki kérdezi a diákját, mit jelent Hannibal ante portas! A diák válaszol Hannibál azelőtt portás. Böszme 2004 óta az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!