Tankönyvek 2.

2014. szeptember 10. 16:43

De azért erre az Amerika- meg Nyugat-ellenességre térjünk vissza egy kicsikét. Mert most az van, hogy az ilyesmi éppen olyan főbenjáró bűnné lett, mint annak idején idehaza a „szovjetellenesség”.

2014. szeptember 10. 16:43
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

A Szovjetunióból Oroszország lett, az Egyesült Államokból pedig a demokrácia karikatúrája. Vagyis igazi »liberális« demokrácia. Ép lelkű, ép igazságérzettel megáldott, kicsit is gondolkodó emberek ma Amerika-ellenesek. És bár félik Oroszországot, és – mint mondtam már – nem szeretnének közös határt maguknak az oroszokkal, de azért számos ponton Putyinnak adnak igazat.

Kivéve a liberálissá lett értelmiséget. Ők megint megtalálták szarva közt a tőgyét, és most ájultan rajonganak Amerikáért, és úgy gyűlölik Putyint, mint annak idején McCarthy szenátort. Vagy még jobban.

A fene se érti őket.

De azért erre az Amerika- meg Nyugat-ellenességre térjünk vissza egy kicsikét. Mert most az van, hogy az ilyesmi éppen olyan főbenjáró bűnné lett, mint annak idején idehaza a »szovjetellenesség«. Mert ennek a liberálissá lett értelmiségnek muszáj rajongania az éppen aktuá­lis »tekintélyért«, az „erős testvérért«, és muszáj kiátkoznia, aki valamiért »ellenes«.

Muszáj kiátkozniuk tehát azt, aki gondolkodik, és megtagadja az ő ostoba dogmáikat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2014. szeptember 11. 09:13
ezért kár volt tollat ragadni...
Pál Pusztai
2014. szeptember 10. 22:16
Hát Zsolti gratulálok ezt vártam tőled. Az ugye nem zavar,hogy amit Amerika és Európa nyugati fele gazdaságilag,társadalmi fejlődésben elért az mind a liberalizmusnak köszönhető. Meg a rendszerváltáskor ti is azért voltatok oda. Most meg hogy magatok alá húztátok a mézesbödönt jobb az illiberális társadalmi felfogás. Nehogy mááá más is nyalakodjon a mézből.
VakzKommondor
2014. szeptember 10. 21:21
orbán 2008-ban még köpött a putyinra. Akkor a bayer is. A bayer előtte a népszabiba írt, előtte komcsi volt. most megint komcsi., és a putyitn isteníti, mert az orbán is. remélem keretes lesz a szerkezet , és újra a népszabiban köt ki. Az ilyen, hogy is volt "ép lelkű, gondolkodó " emberek szeretik a keretes szerkezeteket.
Ouroboros
2014. szeptember 10. 20:41
A nyugatellenesség nem főbenjáró bűn. Még az az iszonyatosan primitív, hazug formája sem, amit a tankönyvíró megengedett magának. Az is csak a lábon kihordott agyhalál jele. Az ép lelkű, gondolkodó emberek – akik közé te nem tartozol, te büdösszájú, selypegő alkoholista, és a bűntársaid sem – se nem Amerika-imádók, se nem Amerika-ellenesek. Az érzéseik szükségszerűen ambivalensek. Mert van ott jó is, rossz is. Olyan alkotmányuk, amilyet ti sosem fogtok írni se iPaden, se tisztességes számítástechnikai eszközön. Államférfijaik, amilyenek belőletek sosem lesznek. Méltóságuk. Az egy olyan tulajdonság, amiről ti még sose hallottatok. Nézd meg ezt, és szégyelld el magad, mennyire nyomorultak vagytok nemcsak az összehasonlítás folytán, hanem amúgy is: http://youtu.be/k4pqwje5bqc?t=1m2s Ennek milliomodát se tudta a te gazember főnököd egész élete során összekaparni. De ez mellékszál. Az az ember egyszerűen egy gazember, aki ma látja Amerikában a gonoszt, és nem a McCarthyval, My Lai-jal, Disznó-öböllel és a dallasi rendőrséggel terhes huszadik században. Ha meg már 25 évvel ezelőtt is látta, akkor azért gazember, mert látta, és mégis Amerika szövetségesei közé lavírozott minket. Amerikából nem ma lett gonosz, ha az. A 21. századi háborúik, az iraki kivételével, sokkal indokolhatóbbak, mint a 20. századiak. Saját iskoláslányaikat és kétezer éves Buddha-szobrokat robbantó fasiszták ellen annak az Amerikának is kötelessége háborút viselni, amelyik komolyan veszi saját ideáljait. Az ISIS fasisztáira már nincs is szó. A legutóbbi időkben, a W Bush képviselte visszaesés után Amerika csak a javára változott. Ami rossz volt benne, és rossz maradt, azt ismertük mind a 20. századból. Ne magyarázzátok nekem, hogy most jöttetek rá. De hát nem is így van. Csak sértődöttek vagytok, mert ők nem rejtik véka alá, mekkora ordenáré értéktelen selejtek vagytok, hogy mennyire tróger szar az a politika, amit ráerőszakoltok erre az országra. Szánalmas, szipogó, hübriszükben megsértett kisfiúk vagytok. És mert azok vagytok, ilyen ostoba, hazug érvelések mögé rejtőztök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!