Poénkodás élőadásban a megerőszakolt diáklánnyal kapcsolatban – Mi van?!

2014. szeptember 01. 20:56

A szexuális erőszakból akkor sem kellene viccet csinálni, ha nem lenne épp aktualitása, ha nem lenne áldozata, ráadásul gyaníthatóan ez most egy konkrét fiatal nőt sért.

2014. szeptember 01. 20:56
Bakóczy Szilvia
Nők Lapja Café

„Megerőszakoltak egy lányt az ELTE TÓK hétvégi gólyatáborában. A hír téma volt a rádióműsorokban is, például a Class FM Morning Show-jában. Utóbbiban kár volt ezzel foglalkoznia a Sebestyén-Rákóczi-Vadon triumvirátusnak. Cinizmus, helyenként gúny és egy sor rossz poén egy olyan témában, amiben egyiknek sem lett volna semmi keresnivalója.

(...)

Mindezt követi a bulvár műfajába már némileg jobban passzoló: »ne legyünk már álszentek, tudjuk, hogy mi minden történik a gólyatáborokban« blokk. Többször elhangzik, hogy egy ilyen tábor nem más, mint »össznépi szexuális aktus«, csak semmi álszenteskedés. Erről már inkább lehetne sztorizgatni, vitatkozni, de ennek mi a fene köze van ahhoz, hogy a – jelen tudásunk szerint – 38 éves, nem szervező és nem diák, hanem külsős férfi megerőszakolt egy fiatal lányt, amire az egészet a műsorban szépen felfűzték?

Ezután a három műsorvezető adott a hallgatóknak egy adag elméleti problémafelvetést azzal kapcsolatban, hogy »egyébként ez egy érdekes dolog, hogy hogyan állapítják ezt meg?« (Mármint azt, hogy valóban erőszak történt-e.) Ez itt újabb bizonyíték a tudatlanságra (lásd áldozatok hibáztatása), vagy ha ez nem áll fent, akkor a tapintatlanságra. A vége felé pedig előkerül az örök kérdés, hogy lányos szülőnek vagy fiús szülőnek jobb-e lenni, ami magas labda az újabb fergeteges poénhoz: »és ha lányos fiad van? tehát, ha lányos egy kicsit a fiúd?« Hogy a melegek se maradjanak ki a reggeli osztásból.”

Hát, gratulálok, tényleg, és nem elsősorban nőként vagy újságíróként. Hétköznapi hallgatóként is kínos volt asszisztálni ehhez. Annyi, de annyi jó téma és apropó van, fiúk, ti pedig ennél sokkal viccesebbek és empatikusabbak tudtok lenni. Hagyjátok ki a poénkodásokból a szexuális erőszak áldozatait.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2015. március 12. 19:18
Szerintem nincs vita köztünk, bár a "karbantartás" kicsit lenézően hangzik. Nekem az akivel megosztom az életem a világon a legszebb "legalábbis nekem" ezért vagyok elkötelezetten hűséges "visszafele minek lépni" de ennek nálam ára van, nagyon magas ára! Nem arra gondolok hogy engem ki kell szolgálni, mosni, főzni, vasalni, takarítani. Ezeket simán megcsinálom magam után én is. :DDDDD
Willard
2014. november 17. 10:42
Én erre azt mondom, hogy CSERKÉSZTÁBOR. Ott mért van este takarodó, mért van fegyelem, becsület, összetartás, mért nincs ndmi erőszak? Mert keresztény érteket képvisel, hagyományokat ápol és a rend, fegyelem az alapja. Az állati szintre lealjasodás melegágya az a balliberálisok által favorizált, szabados rendszer, amely ennyire hagyja lezülleni az ifjúságot, és amelynek szerves része a fenti nyomorult bagázs, az erőszakoló vadbaromtól a hullarészeg szerencsétlen nőnemű lényekig.
marós
2014. szeptember 16. 18:57
A kizsákmányolt, mély szegénységben szenvedő, de egyébként a liberalizmust mindenek felett imádó, gólyatáborok velejárója az alkohol, a drog, és a meggondolatlan szex. A konkrét esetben meg dolgozzon a nyomozó hatóság, és független bíróság.
poppy flower
2014. szeptember 15. 00:03
Prutty,erre te készülj, rothadó vén dög.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!