Röviden ezért nem szavazok Falus Ferencre

2014. augusztus 27. 10:41

Nem akarok belemenni abba a lefelé tartó spirálba, hogy mindig egy picit még rosszabb kompromisszumot fogadjak el azoktól az ellenzéki pártoktól, akiknek belátható időn alkalmassá kéne válniuk a NER leváltására.

2014. augusztus 27. 10:41
Vay Márton
Dinamó Műhely

Most azt gondolják, hogy mivel a narancsuralom egyre rosszabb, ők is nyugodtan lehetnek egyre rosszabbak. Hiszen így is csak szavazok rájuk. Hát nem.

Működhet ez a zsarolás ha indokolt. Egy főpolgármesteri pozíció enyhén szólva nem ilyen. Az önkormányzati törvény szerint a főpolgármester túl sokra nem képes a nagy biztonsággal tudhatóan fideszes közgyűlés mellett. De ennek nincs is jelentősége, hiszen minden bizonnyal két héten belül úgy átírnák Budapest vezetésével és finanszírozásával kapcsolatos törvényeket, hogy a város, az ellenzék és FF is örülhet, ha túléli ép bőrrel.

El lehet képzelni, hogy egy erős, nem a leggyengébb szövetségest gyepáló ellenzéki összefogás egy tökös főpolgármesterrel az élen ezt megakasztja.

Itt viszont a legjobb forgatókönyv szerint Falus nyer, Orbán kivon alóla minden forrást és jogkört, tűz alá veszi a bűnöst várost, az Együtt-PM tisztességből mellette marad, az MSZP, a DK pedig röhögve félreáll és nyer.

Akarok ezért bohócot csinálni magamból és hozzájárulni a baloldal további amortizációjához? Megerősíteni a PM-et abban, hogy az ilyen kompromisszumokkal előrébb jutnak? És a maffiabaloldalt abban, hogy a receptjük működik?

Hát nem.

Bocsi, ez van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. augusztus 27. 18:46
A kommunisták sohase értettek a többpártrendszerhez. Ezért akasztottak mindenkit aki azt merte preferálni. A többpártrendszer ugyanis pártok versenye nem pártösszefogásoké. (Ugyanis kinek a programja valósul meg egy összefogásban?) Miután a pártokra leszavaztak, lehet koalíciót kötni, hogy legyen kormányzó többség, de nem előtte.
kjkj945
2014. augusztus 27. 17:07
http://mandiner.hu/cikk/20140827_gyurcsany_ferenc_egyuttmukodes_vagy_politikai_halal_ilyen_egyszeru
Pinter68
2014. augusztus 27. 17:05
Tényleg kezdem elhinni, hogy baloldal önsorsrontó. Nem igazán értem pl, kit is szeretne ellenzéki főpolgármesternek néhány baloldali véleményformáló? Meg persze néhány jobboldali is (lsd. Béndek) Mintha valami Superman és Teréz anya hibridet tartanának csak elfogadhatónak, aki mellesleg cicerói képességekkel is rendelkezik. Csak hogy ilyen ember nem igen létezik. Kell egy jó értelemben vett európai arc a város élére, akinek vannak szervezetvezetési tapasztalatai, konszenzusképes, toleráns, nyitott és van némi humorérzéke is. Abból amit eddig a Falus mutatott, nekem úgy tűnik rendelkezik ezekkel a képességekkel. Tarlósról ugyanezek többsége nem mondható el. Az ő egyetlen érdeme, mielőtt főpolgi lett, hogy már polgi volt korábban a III. kerületben. Lehet nem szeretni a Falust, de egy újságírótól mégis csak azt várnám, hogy objektíven próbálja meg összehasonlítani a jelölteket. Azzal vádolják Falust, hogy szürke. Mikor megjelentet magáról egy egyértelműen kőkeményen önirónikus videót, akkor meg az baj. Hát, akkor szavazzatok a Tarlósra! Csak aztán utána ne rinyáljatok a következő intoleráns vagy antiszociális húzásánál.
Karpo
2014. augusztus 27. 16:51
Már négy éve a Pista a polgármester, de nem haltunk meg. Üzemelteti a várost, ez a legtöbb, amit a jelenlegi helyzetben tenni lehet. Kicsit aggódtam miatta annak idején, de nincsen Tarlóssal semmi komoly baj. Lehet, hogy a stílusa kicsit érdes a Nagykörúton belüli közönségnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!