Az Európai Unió valóban lábon lőtte magát

2014. augusztus 17. 13:10

Oroszország élelmiszer-szükségleteit be fogja szerezni Kínából, Közép-Ázsiából, Fehér-Oroszországból, Európában viszont itt marad az eladhatatlan felesleg.

2014. augusztus 17. 13:10
Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

„Egy kis államot el lehet szigetelni, térdre kényszeríteni, de a saját erőforrásokkal rendelkező nagyhatalom képes áthidalni a nehézségeket, és szükségleteit máshonnan szerzi be. Igaza van a magyar miniszterelnöknek, mert az Európai Unió valóban lábon lőtte magát, és a következményeket egyelőre lehetetlen megjósolni. Nemcsak mi, magyarok látjuk ezt, a finneknek sem tetszik a dolog, diplomáciai megoldást sürgetnek, persze Brüsszelnek előbb kellett volna gondolkodnia. Emlékszünk még Napóleon nagy tervére, az Anglia elleni blokádra, ami aztán Franciaország elleni blokádra változott és totális vereséghez vezetett, de Hitler is hasonló álmokat szőtt, az ismert eredménnyel. Oroszország élelmiszer-szükségleteit be fogja szerezni Kínából, Közép-Ázsiából, Fehér-Oroszországból, és rákényszerül az önellátás hosszú távú fejlesztésére, Európában viszont itt marad az eladhatatlan felesleg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rudy
2014. augusztus 18. 14:16
Apropos, mit árulnak majd a moszkvai magyar boltban...? Népdalokat,vagy malenkij Putyin fotókat?
RAMBO
2014. augusztus 18. 12:16
Aha, Kínából.
illiberator
2014. augusztus 18. 10:56
Már épül a gázvezeték is Oroszország és Kína között. A rohamosan fejlődő és pénzzel teli Kínának rövidesen már az összes orosz gáz is kevés lesz. No, akkor mit lép majd az EU? Honnan lesz itt gáz? Lesz még ebből még megalázkodó könyörgés is, ebben biztos vagyok. Talán, jóval drágábban, mint eddig kapunk, az oroszok eresztenek majd egy kevéske gázt - csak ha jól viselkedünk. De még ez sem biztos. Szóval ez itt a gáz!
ppix
2014. augusztus 18. 09:17
Ennyi hülyét egy rakáson. Ki nem szarja le a mezőgazdasági bojkottot. Az csak a polgári lakosság szolid fingatása. Ki nem szarja le EU irányból a mezőgazdaságot? A GDP pár százaléka. Magyarországon is kevesebb mint 4. Na de mi történik abban az országban, ahol a GDP 16%-a, az export 70%-a és az állami bevételek 52% energiahordozó export ÉS bezuhan az olaj ára??? http://www.nasdaq.com/markets/crude-oil-brent.aspx?timeframe=1y -5% GDP csökkenés? $110-es ár alatt nem igazán vidám Putyin búrája... És vajon miért esik? Gázai konfliktus, ISIS, ilyen környezetben nőni szokott... Ja, hogy az USA szólt a Szaudiaknak, hogy légyszi kicsit pumpáljatok többet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!