Good bye, Marx!

2014. augusztus 04. 10:36

Nagyon örülök a Corvinus Egyetem döntésének, hogy végleg eltűnik Karl Marx szobra az egyetem központjából.

2014. augusztus 04. 10:36
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Facebook

„Nagyon örülök a Corvinus Egyetem döntésének, hogy végleg eltűnik Karl Marx szobra az egyetem központjából. Valóban, Marx a magyar történelem egyik fájó részének szimbólumává vált. Józan ésszel mindenki beláthatja, hogy a Corvin Mátyásról elnevezett egyetemen inkább van helye a dicső király emlékének, mint egy dicstelen korszak jelképének. Gratulálok az IKSZ-eseknek a bátor kiállásért! Good bye, Marx!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
d.a.angela
2014. augusztus 04. 20:59
Hát az elméletei abban a korban valószínűleg helytállóak voltak. A hiba ott van, hogy mikor a fejlődés meghaladta, akkor is erőltették,ráerőszakolták az emberekre, még a tévedéseket is el kellett fogadniuk, valamint bizonyos személyek több más elmélettel együtt az emberek szabadságát korlátozták vele, esetleg gyilkoltak is ezekre hivatkozva.Ettől függetlenül Marx még lehet elfogadható, mert nem tehet arról, hogy éppen az ő gondolatait használták erre. A történelemben ha bizonyos emberek meg akartak tenni valamit, akkor találtak/kreáltak hozzá okot. Végül is talán mindegy, hogy ott áll-e a szobor,vagy nem, a fejünkben kell a megfelelő helyre tenni.
kurbitalis
2014. augusztus 04. 20:27
Nagyszerű! Szépen lassacskán, de azért tisztulgat a szellemi élet. Most már a marxistákat kellene kisöpörni az egyetemekről, főiskolákról. A marxista filozófosokat meg nyugdíjba. :-)
indiáner
2014. augusztus 04. 18:08
Adtam egy pluszt. Rossz a sajtója, ellentétben a pártjával. Lehet, hogy használ a rossz sajtó? De akkor mi lesz a KDNP-s vezető haverokkal?
Pirosz-szka
2014. augusztus 04. 17:18
Ezt volt képes összehozni a rengeteg agyával ez az unintelligens keresztény: "Józan ésszel mindenki beláthatja, hogy a Corvin Mátyásról elnevezett egyetemen inkább van helye a dicső király emlékének, mint egy dicstelen korszak jelképének." Az nem zavarja ezt a idiótát, hogy csak 2004 óta nevezik Corvinusnak az egyetemet, az aulában meg már 1959 óta ott volt a szobor. Mennyivel egyszerűbb lenne az életünk, ha nem lennének ilyen habzó szájú rétvárik, nem kellene évente intézményeket, utcákat átnevezni, szobrokat állítani és eltüntetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!