Pressman már az amerikaiaknak is irtó ciki volt: a lehetséges utódja mindent helyreállítana
„Az amerikai nép nevében bocsánatot kérek ezért a viselkedésért” – mondta Bryan E. Leib.
Az, hogy Magyarországon természetes napfényben szőlőt termelünk és bort készítünk, és ezzel a borral őszinte mosolyt csalunk a vendégek arcára, egy kerek történet!
„Ha nem a borászatot választottad volna, mi lennél?
Biztosan valami alkotómesterséget választanék, amivel örömet szerezhetek a környezetemnek. Lehet, hogy virágkötő lennék. Vagy főznék, az is nagyon vonz, azt is szeretném megtanulni. Nagyon felnézek ebből a szempontból a Tomira (Hernyák Tomi), hogy ennyire kreatív és ennyire biztonsággal mozog a konyhában! Nagyon szeretem az újragondolt magyar konyhát, a paprikás, hagymás alapokat, a jó pörköltet, a finom fűszereket, sülteket, azt hiszem ezt a vonalat ezt vinném.
Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
Nagyon szívesen kísérleteznék a sauvignon blanc-al, másik vágyam a zöld veltelini, ami Ausztria és Sopron környékén nagyon közkedvelt. Titkos vágyam még a sárgamuskotály!
Most is van sok területünk, ami nincs eltelepítve és tervezem, hogy a tramini helyére mást telepítek. Méretben nem szeretnék nagyot lépni, a 3,5 hektár pont elég: van időm a szőlőre, a borra, a vendégre, a DiVinora és magamra. Nem akarok többet, nem szeretném azt, hogy ebből a harmóniából kibillenjen a dolog, így is nagy finomhangolás kell ahhoz, hogy minden jól működjön. Azt gondolom, nagyon szerencsések vagyunk, hogy azt csinálhatjuk, amiben örömünket leljük. Az, hogy Magyarországon természetes napfényben szőlőt termelünk és bort készítünk, és ezzel a borral őszinte mosolyt csalunk a vendégek arcára, egy kerek történet!
Ha nem itt borászkodnál, mi az ami érdekelne, mint terület?
Egyértelműen Badacsonyban! A talajszerkeszet, a klimatikus tényezők, minden adottság amellett szól, hogy ott szőlővel és borral kell dolgozni. Olyan helyszín, ahol minden együtt van, ahol azt érzed, hogy megérkeztél.”