Az MSZP miatt nincs megállapodás sem a fővárosban, sem Pesterzsébeten

2014. augusztus 13. 14:23

Kérem szocialista képviselőtársaimat, hogy elsősorban a kerület, és ne a saját érdekeiket tartsák szem előtt! Mi erre nyitottak vagyunk: csak Pesterzsébet!

2014. augusztus 13. 14:23
Mach Péter
Organikus káosz

Nagyon sajnálom, hogy az MSZP döntése miatt nem jött létre átfogó megállapodás az ellenzék pártjai között sem a fővárosban, sem Pesterzsébeten.

Mint ahogy a sajtóban is olvasható a múlt héten az MSZP nem fogadta el azt a megállapodást, amelyben az Együtt, a DK és a PM a fővárost érintően megegyezett az őszi önkormányzati választáson való koordinált indulásról.

Bár a sajtóhírek nem részletezték, de az MSZP döntése a pesterzsébeti megállapodást is érinti. A Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció nálunk is felülírta a hétfői tárgyalásokon rögzítetteket, így az elmúlt hónapok fárasztó egyeztetéseit tették semmissé egyéni érdekeikre hivatkozva.

Az Együtt-PM pesterzsébeti listavezetőjeként továbbra is eltökélt vagyok abban, hogy a jelenlegi fideszes városvezetőket leváltsuk, s októbertől ellenzéki polgármestert támogathasson egy baloldali testületi többség – összhangban a pesterzsébeti polgárok akaratával és érdekével.

Csak Pesterzsébet!

Az együttműködést azonban csak egy win-win stratégia részeként tudom elképzelni. A Párbeszéd Magyarországért képviselőjeként ugyanis elsősorban a kerület érdekeit tartom fontosnak, számomra az a fontos, hogy a javaslatomra elindított Duna-parti fejlesztések, iskola és óvoda energetikai korszerűsítések folytatódjanak. Ebben a ciklusban átláthatóvá tettük az Önkormányzat gazdálkodását, Pesterzsébeten vált a fővárosban először nyilvánossá az egymillió forint feletti szerződések listája.
Nyomon követhetővé vált a képviselő vagyonosodása (elérhetőek és letölthetőek a teljes ciklus alatt a vagyonnyilatkozatok). Az elmúlt négy év fontos, előremutató fejlesztéseinek, tervezéseinek többsége, értékeink megmentése hozzánk, zöldekhez kapcsolódik.

Ellenzékiként erre büszkék is lehetnénk, de nem vagyunk. Mindezek ellenére ugyanis nincs zöld fordulat. Leszakadás, elszegényedés, szlömösödés, a teljes kiszolgáltatottság jellemzi a kerületet. Rosszabbul élünk, mint négy éve, romlott parkjaink állapota, szerte-szét szaggatták a szociális védőhálót, kivágták véderdeink, stadiont terveznek a Duna-partunkra, átsorolják az összes eladható zöld felületünket, elkótyavetyélik közösségi ingatlanjaink. Tönkretették a hulladékgazdálkodást, elszennyezik a talajunkat és a Dunát. Nem oldódott meg a bűzprobléma, nincs drogprevenció. Tíz perc alatt végezték ki a környezetvédelmet a kerületben macsó, frusztrált férfiak a pelenkamosástól megriadva.

Az elmúlt négy év Pesterzsébeten zsákutca volt, a kiszolgáltatottságra, a korrupcióra, a környezeti, természeti és társadalmi javaink elherdálására épült a városvezetés politikája.

Éljünk a lehetőséggel váltsuk le a városvezetést és juttassunk be hiteles politikusokat az Önkormányzatba és a városvezetésbe!

Ezért kérem a kerületi ellenzéki pártok képviselőit, a helyi közügyeink iránt érdeklődő, helyben aktív lokálpatrióta polgárokat, hogy emelkedjünk felül az elmúlt évek sérelmein, a személyes konfliktusokon és a város sorsát szem előtt tartva keressük meg az alkalmas polgármester-jelöltet, aki képes egy sikeres kampány után fejlődési pályára állítani a kerületet.

Kérem szocialista képviselőtársaimat, hogy elsősorban a kerület, és ne a saját érdekeiket tartsák szem előtt!

Mi erre nyitottak vagyunk: Csak Pesterzsébet!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
címlap
2014. augusztus 14. 09:22
"Az elmúlt négy év Pesterzsébeten zsákutca volt, a kiszolgáltatottságra, a korrupcióra, a környezeti, természeti és társadalmi javaink elherdálására épült a városvezetés politikája." Ahol a polgármester amúgy szocialista. :-)
Babócsa
2014. augusztus 13. 17:37
http://bal-jobb.blogspot.com/2014/08/15-harom-bojtar.html "Ha a lakatlan szigeten a túlélőknek van száz kiló élelmük, az első napok még konfliktusmentesen telnek. Ahogy fogy az élelem, ahogy csökken az egy főre eső porció mennyisége, annál bizalmatlanabbak lesznek egymással a szigetlakók. Az utolsó adagokért már fizikai harc is kitör közöttük. Amint elfogy minden, a kannibalizmus, azaz az egymás kárára történő "pártépítés" marad."
tas0125
2014. augusztus 13. 16:32
Pesterzsébeti PM- esek! Nagyon szép, mit összeírhattatok. Egy baj van csak, hogy egy nyavalyás megegyezést se tudtatok tető alá hozni. Nem először buktatok, hogy még egy rendesebb nyomtatott lapot se tudnak, többszöri neki futással helyesen kitölteni. Hogy lehetne titeket egy városra, ill. fővárosra bízni. Hajj..
balbako_
2014. augusztus 13. 14:58
Kunhalmi szerint van. Most ki hazudik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!