Európa lábon lőtte...

2014. augusztus 22. 08:14

Egyelőre nehéz levonni a végkövetkeztetést, mert túl sok ellentmondásos tény került napvilágra, de annyi azért tisztán látszik, hogy bármerre is célzott Európa, Moszkvát aligha találta el.

2014. augusztus 22. 08:14
Frei Tamás
Facebook

„Európa lábon lőtte magát az Oroszországgal szemben bejelentett gazdasági szankciókkal  állította a magyar miniszterelnök a múlt héten, ismét heves vitákat váltva ki ezzel. Volt olyan európai politikus, aki indulatos kirohanást intézett Orbán Viktor ellen, arról értekezve, hogy inkább mi lőjük lábon saját magunkat, mint hogy az oroszok lőjenek minket fejbe. Voltak persze (például a csehek), akik a magyar kormányfővel értettek egyet.

Annyi haszna mindenképp volt Orbán Viktor kijelentésének, hogy az európai sajtó mélyebbre ásott, és előkaparta a számokat. Egyelőre nehéz levonni a végkövetkeztetést, mert túl sok ellentmondásos tény került napvilágra, de annyi azért tisztán látszik, hogy bármerre is célzott Európa (a saját lábára vagy Oroszország fejére), Moszkvát aligha találta el.

Egyelőre semmiképp. A bank-, az energia- és a hadiipari szektorra kiterjedő szankciók a jelek szerint annyira felületesek, hogy komoly sérülést aligha okoznak majd Moszkvának. Sőt, egyre több hír, tény és szám azt mutatja, hogy az Európai Unió tartósan veszíthet el olyan üzleteket, főleg az orosz gyümölcs- és zöldségpiacon, melyek maradandó károkat okoznak majd a tagországoknak, például nekünk, magyaroknak. Most már ugyanis tudjuk, hogy Putyin elnök alaposan felkészült, jó néhány sakklépéssel előre gondolkodott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. augusztus 22. 20:40
Frei Tamás 1966. május 21-én született Pécsett. Az ELTE Jogtudományi Karán, a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében és a Tennessee-i Állami Egyetemen tanult.
Ángyán Páván
2014. augusztus 22. 20:37
Bár a műsornak nyilvánosságot biztosító RTL Klub bocsánatot kért az elhangzottak miatt a magyar miniszterelnöktől, Gyöngyössy Bence programigazgatónak és Piller András vezérigazgatónak távoznia kellett a társaság éléről. Ekkor úgy tűnt, az ügy szépen lecseng, de nem így történt. Néhány nappal később Juszt László interjúja jelent meg az ATV műsorán, melyben Juszt ugyanazt az állítólagos bérgyilkost kérdezte, mint Frei. Ebből az interjúból az derült ki, hogy a "bérgyilkos" csupán egy erre a szerepre felkért statiszta – bolti alkalmazott –, akinek előre megírt forgatókönyv szerint kellett nyilatkoznia. Frei erre azt válaszolta, azért nem adhatja ki az interjú hitelességét bizonyító információit, mert ezzel akár az élete is veszélybe kerülhet. Később azonban – amikor látta, hogy politikai ügy lett a dologból – elnézést kért a magyar és az orosz közvéleménytől. Mint mondta: "naivul, félrevezethetően és riporteri ösztönei által megcsalva" járt el. A filmben elhangzott állításokkal (az állítólagos bérgyilkos létezésének kérdésével) mind az ORFK, mind az orosz hatóság foglalkozik – attól függően, hogy Juszt vagy Frei állítása igaz. Az orosz konzul szerint azonban mindketten megsértették az orosz törvényeket, amikor turistaként utaztak Moszkvába, ám ott újságírói tevékenységet folytattak. Miután az RTL Klub bizonytalan időre felfüggesztette Frei Tamás műsorát, a riporter külföldre távozott. http://www.hetek.hu/fokusz/200105/egy_sztori_ara Most meg visszajött. Mi a faszomnak? Nincs elég naplopó szarkeverő, tehetségtelen médiageci?
Ángyán Páván
2014. augusztus 22. 20:32
Frei Tamás most arról beszélt az ATV műsorában, hogy továbbra is kitart amellett, hogy valóban egy bérgyilkossal beszélgetett annak idején. A hazai közéletre jellemzőnek tartja, hogy egyszerű és szerinte az előzményekből logikusan következő kérdésére - megölné-e a magyar miniszterelnököt, s ha igen, mennyiért? - milyen szélsőséges megnyilvánulások születtek. http://www.storyonline.hu/hirek/frei_tamas_kitart_bergyilkos/44146/ Jellemző a magyar közéletre, hogy ilyen mocskos bűnözők még ki mernek állni a nyilvánosság elé. Bazd meg az anyádat!
Ángyán Páván
2014. augusztus 22. 20:31
Hol bérelted az orosz bérgyilkost, seggfej?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!