Kaszáljunk nagyot a Szabadság téri emlékművel!

2014. augusztus 02. 16:47

Miért nem nézzük inkább úgy a történetet, hogy ha már így jártunk (=kormánybarát gyorsszobrásszal odafosattak egy gigantikusat a város szimbolikus terére), mi jót lehet kihozni belőle? Mert lehet. Hogyne lehetne. Idegenforgalmat kell szervezni rá.

2014. augusztus 02. 16:47
Balavány György
Balavány György
hvg.hu

„Nézzük, mitől látványosság-gyanús a Szabadság téri emlékmű.

– Nagy.

– Rohadt nagy.

– Semmi jót nem lehet elmondani róla úgy, hogy az egyúttal igaz is legyen. Ez egyedivé teszi.

– A regnáló hatalom az éj leple alatt állíttatta fel, a környező utcákat karhatalmilag lezárva (békeidőben). Ez még egyedibbé teszi.

– Az alkotás a második világháborús tömeggyilkosságokért egyetlen konkrét államot tüntet föl kizárólagos felelősként. Ez hiper-egyedivé teszi.

– Olyan államot tüntet fel viszont a tömeggyilkosságok áldozataként, amely azok hivatalos résztvevője (elkövetője) volt – nemcsak parancsra, hanem önként és kéjjel is. Ez már az egyediség Csimborasszója.

Ilyeneket kell ráírni a brosúrákra, az egészet körbefényképezni, kirakni a netre, megfejelni vele az országimázst és – most figyeljetek – még egy, óriási kordont húzni az egész köré. Oda akarsz menni, barátom? Le akarod fényképezni a Egyedit? Odaállni, pózolgatni mellette? Ennyi euró lesz.

Úgyis szimbólumává vált ez a dolog Magyarországnak. A franciáknak Eiffel, nekünk ez jutott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. augusztus 04. 08:57
Na mivan, mégse száll ki a német burzsuj a hávégéből?
kurbitalis
2014. augusztus 03. 20:48
Kivétel szentesíti a szabált: kutyából szalonna. Balaványból Valagány.
papamaci53
2014. augusztus 03. 18:20
A tér másik oldalán is van egy förmedvény. Azért is lehet nyüsziteni.
OberEnnsinnen
2014. augusztus 03. 15:58
"Ilyeneket kell ráírni a brosúrákra, az egészet körbefényképezni, kirakni a netre, megfejelni vele az országimázst és – most figyeljetek – még egy, óriási kordont húzni az egész köré. Oda akarsz menni, barátom? Le akarod fényképezni a Egyedit? Odaállni, pózolgatni mellette? Ennyi euró lesz." - balavány a legfontosabbról megfeledkeztél, talán nem véletlenül: Hogy aszondja: Itt áll az emlékmű, mely Magyarország német megszállására emlékeztet, de mivel Németország ténylegesen, valóban megszállta Magyarországot 1944. III. 19-én, így a szobor jelentése egyértelmű: Németország nem szállta meg sem az említett napon, sem máskor soha, Magyarországot. Tanú erre az emlékmű elé-köré lerakott mécsimrés szeméthegy! És ezekkel lehet fotózkodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!