Balliberálkatyvasz

2014. augusztus 12. 10:44

Csepel 2006-ban még erősebben volt baloldali, mint a XIII. kerület. Az MSZP folyamatos, önpusztító bűnözése és idiotizmusa annyira legyalulta őket 2010-re, hogy még idén tavasszal is csak hajszállal tudták megverni a Fideszt.

2014. augusztus 12. 10:44
Ábel Attila
Csepel.info

„Lássuk csak. Az MSZP-sek szerint alkalmatlan a polgármesterségre Horváth Gyula, a DK jelöltje. Az Együtt-PM és a DK szerint Szenteczky János, az MSZP elnöke olyan korrumpálódott, hogy alkalmatlan listavezetőnek vagy képviselőjelöltnek. Az MSZP és a DK politikusai szerint pedig az Együtt-PM jelöltjei állnak alkalmatlan figurákból, akiket csak a nyomorékból egyszerűsített »nyomik«-nak becéznek.

Ez tehát a csepeli ellenzék. A kormányzó Fidesz és egymás ellenzéke, három egymás ellen harcoló banda. A hatalomvágy azonban még az egymás iránti gyűlöletnél és irigységnél is nagyobb, ezért nincs kétségem afelől, hogy meg fognak egyezni. Őket az sem zavarja, hogy ferencvárosi jelöltjük több ezer romát dobált ki a kerületéből, hogy eladja a lábuk alól a telkeket, a másik, a csepeli meg simán hagyta és hagyná újra, hogy a romákat áttelepítsék. A hatalom megszerzésében maximum olyan külsőségek idegesítenék őket, ha a romák kitelepítését horogkeresztes vagy nyilaskeresztes zászlók alatt végezték volna.

Tisztességesen kormányozni egy ilyen megosztott erő nyilvánvalóan nem tudna. De tegyünk mégis egy próbát! Gondolkozzunk el, mit csinálnának ha nyernének – hiszen van rá matematikai esélyük!

Mi lenne, ha?

Gyula Király hétfőn bevonulna az önkormányzatba, és a polgármesteri szobába is beszereltetne egy rejtett csengőt, melyen a titkárnő a délutáni szunyókálásán riaszthatja, ha nem várt vendég érkezik. Kedden már az önkormányzatnál dolgozna az egész családja, csakúgy mint 2010 előtt. Mutyi János azonnal elvitetné az önkormányzat bejárata elől a virágokat – kell a hely az üzlettársi BMW-knek, Audiknak, Mercedeseknek. A biliárdasztal, Szenteczky vezetői tartozéka vélhetően a kisebbik tárgyalóba kerülne, vadászpuskáiból pedig egy díszesebbet biztosan kitenne az asztala fölé, hogy mindenki lássa, milyen férfias. Az LMP-t eláruló Hudák János pedig, aki 2010-ben még azt vallotta, hogy a csepeli MSZP velejéig korrupt és elfogadhatatlan banda, kapna pár zenés-táncos rendezvény-rendelést az ismerősi körének.

De az első problémák valahol a negyedik napon már megkezdődnének. Gyula Királynak biztosan nem tetszene, hogy Mutyi János olyan gyorsan olyan sok vállalkozói szerződést akar aláírattatni vele. Kivéve a Kál Károlyét, aki végre megkapná a piac, az önkormányzati intézmények, iskolák, óvodák, bölcsődék, játszóterek, kutyafuttatók stb. felügyeletét. 2010-ig több mint kettőszáz millió forintot emésztettek fel a csepeli adófizetők pénzéből Kál Károly cégei. Most azonban már aligha lehetne ilyen piti összeggel kiszúrni a Szabó Szabolcs óriásplakátját is oly hősiesen hordozó volt titkosszolga, többpártember, civil szakértő, elvtársi vállalkozó és polihisztor szemeit.

Nagyjából a hatodik héten beütne az első balhé. A Csepeli Városgazdától több mint 200 embert kellene első körben elbocsátani, de további 450-500 követné őket fél éven belül. Mivel visszaállna a régi rend, melyben mindent kiszerveznek a pártvállalkozóiknak, el kellene bocsátani azokat, akik a munkát elvégzik. 2010-ben alig száz, most több mint nyolcszáz ember dolgozik a Városgazdánál. A pártvállalkozókat mi ugyanis kirúgtuk, de nem fideszesre cseréltük őket, hanem az önkormányzati céggel csináltatjuk meg ezeket a munkákat. Most mindent visszafordítanának. A régi-új vállalkozók csak visszaosztanák a pénzt és eltennék a maguk »veszélyességi pótlékát«. A csepeli közterületek 2015 tavaszán ezért már úgy néznének ki, mint 2010-ig. Gondozatlanul, ápolatlanul.

A csepeli önkormányzatból 2015-re az MSZP, a DK és az Együtt PM pártpénztár-szivattyúja lenne. Az MSZP-nek kétmilliárd forintnál is nagyobb az adóssága, az Együtt-PM most is kölcsönért kalapozik, Gyurcsányék szemei majd’ kigúvadnak a pénzhiánytól. Plusz az őszi kampány költségei. A csepeli adófizetők pénze úgy ömlene a közterületek, iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények rendbetétele és a közbiztonság fenntartása helyett az egymással marakodó balliberális pártok vállalkozóihoz, mint 2010 előtt az MSZP-s vállalkozókhoz.

Ezért már a 2014-es költségvetést túllépnék, de a 2015-ös költségvetés teljesen elszállna. Legkésőbb 2015 nyarán megszületne döntés a Kis-Duna part valamint a még megmaradt önkormányzati ingatlanok privatizációjáról. Ezeket pont olyan áron alul és dilettáns módon adnák el, mint minden mást korábban.

Csak az osztozkodás megy

Jelenleg semmilyen elképzelése sincs a balliberális pártoknak arról, hogy saját pártkasszáik betömésén és a barátok, rokonok elhelyezésén túl mi a fészkes fenét kezdenének Csepellel. Négy év fejlesztés, fejlődés után csak azt látni, hogy amíg a Fidesz folytatni akarja a város-rehabilitációs munkákat, a közterületek rendbetételét, a balliberális pártok kimerülnek abban, hogy mindezt vakon ellenezzék és osztozkodjanak a választási tortán, a jövőbeni erőforrásokon. Elképzelés, terv, ötlet semmi nincs, csak a hatalom iszonyatos akarása.

De térjünk vissza a jelenbe! Az Origo című lapnak nyilatkozva elmondtam, hogy Csepelen szerintem »a baloldalnak van ugyan esélye a győzelemre, de józan fejjel nézve a választási eredményeket meg a valós helyzetet, kisebb, mint a Fidesznek.« Ezek után a Szabó Szabolcs pártjához majd a Szenteczky Jánoshoz köthető honlapok gyakorlatilag lehülyéztek a kijelentésem miatt. Legyen nekik igazuk: bízom benne, hogy valóban nem lesz esélyük a győzelemre.

Két választás van

Tudni kell, hogy Csepel 2006-ban még erősebben volt baloldali, mint a XIII. kerület. Az MSZP folyamatos, önpusztító bűnözése és idiotizmusa annyira legyalulta őket 2010-re, hogy még idén tavasszal is csak hajszállal tudták megverni a Fideszt, az uniós választásokon pedig már összesítve is kikaptak. Ha pedig a jobboldalt és a baloldalt együtt nézem, ma már Csepel inkább jobboldali, mint baloldali. Ezt bizony ők és mi együtt értük el, ők a hülyeségükkel és mohóságukkal, mi a munkánkkal és a szorgalmunkkal.

Két választás van Csepelen. Folytatni a munkát, vagy visszasüllyedni egy egymással is marakodó, pártpénztárokat tömő balliberális katyvaszba, ahol nem a fejlesztési pénzek, maximum a ferencvárosi áttelepítettek érkeznek a kerületünkbe. Lehet választani!

Ábel Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. augusztus 12. 18:13
Vörös Csepel, zúgjon a hangod, Váci út felelj neki!
balbako_
2014. augusztus 12. 15:42
Olvasgatják a csepeli lakosok? Szívleljék meg.
tóth mária
2014. augusztus 12. 14:47
... és akkor még nem esett szó Takács Krisztiánról/mszp/, akinek a foci a "mindene", s meg is tett érte mindent, hogy a pénzek "jó helyre" kerüljenek!
becike4
2014. augusztus 12. 11:47
Milyenek lehettek,ha még így is bukott a smasszerképű rezsivitéz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!