Kérés jobboldali polgártársaimhoz

2014. július 30. 15:19

Ne fogadjatok el mindent Orbántól.

2014. július 30. 15:19
Vay Márton
Dinamó Műhely

„Nem azt várom, hogy most egyszerre tagadjátok meg magatokat, cseréljetek világnézetet. De azt nagyon szeretném, nagyon várom, hogy ne fogadjatok el mindent Orbántól, hogy ezeket az állításokat utasítsátok vissza. És valahogy ezt adjátok tudatára a NER papjainak, hogy ne ebbe az irányba vigyék tovább a közös országunkat. Ez elsősorban egy ideje már a Ti felelősségetek.

Magyarországon nem azért annyira rossz most sokunknak élni (illetve én eljöttem, de haza akarok menni), amit a kormány csinál. Az se egy öröm, de a kormányok mindig is rosszat csináltak. Hanem azért ilyen rossz, mert akik támogatják, azok az egyre nagyobb szörnyűségeket is támogatják, megmagyarázzák maguknak, hogy erre ellenünk, miattunk mind szükség van, és ennek érdekében... hát ... hogy is mondjam, engednek az intellektuális és erkölcsi igényességükből.

Hogy eszet is szívet cseréltek, a Semjén Zsolt és Bencsik András által megformált verzióra. Mert azt látom, hogy kedves közeli ismerőseim és családtagjaim vállalhatatlan dolgokat gondolnak és mondanak, csak azért, hogy védjék azt, amit egyéb körülmények között maguk se fogadnának el.

Azt szeretném, azt kérem, hogy ez már ne férjen bele. Azt hiszem, Ti is jobban éreznétek magatok, ha egyszer kimondanátok valami ilyesmit. Ti se Kazahsztánban, Azerbajdzsánban, a putyini Oroszországban akartok élni, márpedig ez az út oda vezet, ezt OV se nagyon tagadja.
Ma már elsősorban rajtatok múlik, a Ti felelősségetek, hogy meddig jutunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. július 31. 09:11
Kérés magukat baloldalinak tartó polgártársaimhoz: ne ugassatok le mindent csak azért, mert nem a böszmétől, a libástól, a liberális megmondóktól vagy a maszoposoktól halljátok.
narmer
2014. július 30. 22:14
Kedves, hogy ennyire féltesz!
mustarharmas
2014. július 30. 21:41
Ja, és a @bölcsészmérnök a te cikked felett tökéletesen megválaszolta, hogy miről van szó. Gondold át !
mustarharmas
2014. július 30. 21:37
Kedves Márton, Nagy valószínűséggel egy naiv figura lehetsz, aki elhiszi azt a narrativát, hogy itt a jó/ európai/ modern / haladó / demokratikus / sikeres küzd a rossz / balkáni / elmaradott / diktatorikus erőkkel. Hogy itt a modern jövőt akadályozza a populista retrográd OV. Aki elhiszi, hogy a nyugat sikere pusztán intézményei fejlődésének eredménye, amit csak követni kellene. Több törtenelmi tudást, önálló gondolkodást javasolok és egyben a tömegmédia narratívájának kritikus elemzését is érdemes lenne megfontolnod. Egyelőre naiv és mafla vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!