A Baloldal nincs és nem is létezik

2014. július 07. 16:57

A baloldal újjászületéséhez, először is kell, hogy legyen újra, hit és bizalom. Ezt meg csak tettek által lehet!

2014. július 07. 16:57
Schmuck Andor
Szociáldemokraták

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának július 15-i kongresszusára a vitaindítót Schmuck Andor a Szociáldemokraták elnöke készítette.

Végre, végre!

Végre, végre! Kiderült, amit mindig is tudtunk, de nem mertük kimondani: a Baloldal, nincs és nem is létezik. Nincs tovább bábjáték! A miskolci példa mutatja a leglátványosabban a baloldal szereplői csak annyiban jobbak a Fidesznél, hogy nincs hatalmuk. Jól látható módon az MSZP, mint a baloldal vezető ereje (és fiókszervezete a Demokratikus Koalíció) végleg feladta az Igazságosság Szolidaritás, Esélyegyenlőség elvét.  Nem véletlenül maradt e szavakat megörökítő tábla Horn Gyula szobájában, a Köztársaság téren. A szocialisták bizonyították, amit minden értelmes ember tud: Elvek nélkül nincs politika, ha az nincs, lehet minden más. PR, Média érzékenység, szimpátia, megszokás, de ez mind édeskevés. Nem lehet megúszni a tükörbenézést. A baloldal elveszett, ilyen formában nem is kár érte.

Mert mit ér a képviselői hely, a frakció Audi, a pártszékház, elvek, emberek, és bizalom nélkül? Pont ennyit 16%-ot.

A baloldal megszűnése egyenes következménye a szolidaritás csökkenésének, gondoljuk csak bele, hogyan engedte el a baloldal először a hajléktalanok, majd a mélyszegénységben élők kezét, aztán jöhetett mindenki más, pedagógusok, tűzoltók, rendőrök, köztisztviselők, kórházi dolgozók, majd a nyugdíjasok.

Persze szavakkal nem, de tettekben, igen!

Na, nem a látványpolitizálásra, sajtótájékoztatókra gondolok.

Azok voltak, de cselekedetek, azok elvétve sem, csak a duma. Nincs olyan ügy, amit a baloldalnak nevezett bábjátékosok, végigvittek volna. Minden általuk felvázolt ügy jó ha egy hetet kibírt.

Nem lehet elvek nélkül közösséget építeni és közösséget szolgálni.

Ezek az urak, úgy akarnak szegénypártiak lenni, hogy közben nekik százmilliós megbízásuk van! Ezek az urak, úgy akarnak kiállni az antiszemitizmus ellen, hogy közben kollaborálnak, ha kell a Jobbikkal is. Ezek az urak, úgy akarnak, megújulni, hogy soha se kelljen önkritikát megfogalmazni.

Ezek az urak valóban urak, csak akkor miért teszik azt, mintha nem lennének azok? Azért teszik, mert engedjük! Engedjük cinkos összekacsintással, beletörődéssel, úgyis mindegy alapon.

Pedig nem mindegy!

A baloldal újjászületéséhez, először is kell, hogy legyen újra, hit és bizalom. Ezt meg csak tettek által lehet! Így nincs más út, újra kell kezdeni, szilárd alapra építkezni!

Ezek az alapok, pedig az elvek (szolidaritás, igazságosság, esélyegyenlőség)
nem lehet mást gondolni és mást mondani, és annak az ellenkezőjét csinálni.

Vége, mert a „király meztelen” és nem lehet tovább hazudni!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. július 08. 11:02
"A Baloldal nincs és nem is létezik" .......... Akkor, te jobboldali komcsi vagy? Állj be a fideszbe!
Cassi
2014. július 08. 10:30
Idézet: "Schmuck Andor szombaton a Bazilikában, huszársorfal előtt vette feleségül Krisztinát. A menyasszony fehér Rolls Royce-on érkezett" Egy naiv lélek csodálkozva kérdezhetné meg: pontosan milyen alapon osztja Schmuck az észt arról, hogy ki a jó baloldali? Még a mostani szétesett baloldalt kritizáló, magukat megújult baloldalinak tartó figurák is, természetesen, ugyanahhoz az aljanéphez tartoznak.
Ouroboros
2014. július 07. 23:47
A lájkolóid bizonyítják, Smuki, hogy kit fogsz meg ezzel a kísérlettel...
Burmin
2014. július 07. 20:12
Jo es most ez azt jelenti hogy Schmuck lesz a baloldal vezire ? Nehezen hiszem Fleto nem adja magat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!