Az Orbán, meg a fia

2014. július 16. 17:37

Ha Gáspárunk csöndben marad, akkor néhány nap alatt elfelejti mindenki, hogy ő némileg több kiváltsággal rendelkezik, mint egy átlag magyar állampolgár.

2014. július 16. 17:37
Pintér Dániel Gergő
Média 2.0

Jogilag nem az, hiszen az Alkotmánybíróság 2003. évi III. törvénye alapján »közszereplő: az a személy, aki közhatalmat gyakorol, gyakorolt vagy közhatalom gyakorlásával járó tisztségre jelölték, illetve aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította.« Orbán Gáspár tehát alapból maximum egy ismert focistaceleb, akit a labdarúgó világbajnokság VIP-páholyában szurkolva lefényképeztek néhány jelentős közszereplő társaságában, a kép pedig bejárta a világsajtót.

Nem érdemes ezen csodálkozni: egy sportesemény illusztris vendégei mindig fontosak a médiának, ráadásul erre legtöbbször a jegy megvásárlásakor fel is hívják az ember figyelmét. Ő volt az egyetlen hozzátartozó, még ha saját pénzen utazott is ki. Ha Gáspárunk csöndben marad, akkor néhány nap alatt elfelejti mindenki, hogy ő némileg több kiváltsággal rendelkezik, mint egy átlag magyar állampolgár.

Ehelyett ír a 444.hu-nak, s ezzel ha nem is a politikai közvéleményt, de a társadalmi nyilvánosságot hatáskörén kívül irányítani próbálja. Vagyis ahogy aPatacsi Pilvax írja: önmagát teszi közszereplővé, és így már visszamenőleg is elszámoltathatóvá. Ezen aztán a kormány és magyar média kiélezett konfliktusának árnyékában többen kapva kaptak, s a mémgyár is beindul. Reméljük, hogy a Puskás FC színeiben ekkora öngólt többet nem rúg. Streisand-hatás, ugye.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. július 17. 01:14
Idióták se füle, se farka okoskodása...
Felebarát
2014. július 17. 00:51
ezt a labdát még addig foják csapkodni, amíg pattog egy dolgot megtanulhatott belőle a Gazsi...ha csendben maradt volna, bölcsebb is lehetne... vagy apuka most röhögve annyit mond, ezt most egy életre megtanultad, drága lesz atanulópénz
Ángyán Páván
2014. július 17. 00:12
Te se birtál kimaradni, Pintér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!