Az alábbi kérdést tettem fel Junckernek

2014. július 09. 11:29

Juncker Úr, magát a változás emberének tekinti, aki tisztában van azzal, hogy sok mindennek meg kell változnia az EU-ban. Készül a Bizottság a szerződések megváltoztatására?

2014. július 09. 11:29
Meszerics Tamás
Facebook

„Az alábbi kérdést tettem fel:

Juncker Úr, magát a változás emberének tekinti, aki tisztában van azzal, hogy sok mindennek meg kell változnia az EU-ban. Ráadásul külpolitikai programjában a bővítés leállítását a konszolidáció szükségességével indokolta. Készül a Bizottság a szerződések megváltoztatására? Ha igen, megtesz e mindent, hogy ez nagyobb állampolgári részvétellel és egy összeurópai népszavazással történjen?

Válasz: A bővítés leállítása ideiglenes. Elképzelhető, hogy olyan változásokra is szükség van amelyek szerződésmódosítást igényelnek. Különösen a gazdasági kormányzás intézményrendszerének kérdésében. Ha ez kikerülhetetlenné válik, akkor támogatni fogjuk de magam nem kezdeményezem

Az én értelmezésemben a szerződésmódosítás ügyében azt jelezte, hogy megpróbálja kikerülni, ameddig lehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2014. július 09. 15:53
"Az én értelmezésemben a szerződésmódosítás ügyében azt jelezte, hogy megpróbálja kikerülni, ameddig lehet." Ez teljesen természetes. Semelyik EU-s intézményi vezető nem akar belebonyolódni egy hosszas szerződésmódosítási hercehurcába, ha nem muszáj nagyon. Ezt eddig is tudtuk.
Kárpáti Zoltán
2014. július 09. 12:58
Azt jelezte, hogy kikerülhetetlenné fog válni. De ő mossa kezeit.
paraklétosz
2014. július 09. 12:50
Amilyen az "Adjon Isten", olyan a "Fogadj Isten" - aztán értelmezgetünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!