Kádár nyomában

2014. július 14. 13:21

Leplezetlenül másolja Kádár János kormányzási gyakorlatát Orbán Viktor.

2014. július 14. 13:21
Kapitány Szabó Attila
NOL

Mert hát míg Pakson Moszkva tízmilliárd eurójából az oroszok atomerőművet bővítenek, a kádári hagyományokat folytatva Szijjártó Péter az arab országokban kilincsel a piaci alapon nehezen eladható magyar termékekkel. (…)

Hogy aztán mi lesz, arról meg jobb nem beszélni. Mert, ha mégis muszáj lenne, el kellene mondani, hogy Kádár János is csak addig tudta fenntartani a hazai munkahelyeket a harmadik világ segélyezéséből, amíg futotta a ráfizetésre. Arra a buktára, amivel a kormánynak most is illene kalkulálnia. Kiindulva például abból, hogy ha húsz évre ad kölcsön a hat év alatt legyártható vonatokra Kairónak mindössze egyszázalékos kamat mellett, akkor mennyibe is kerül majd a hitelbe adott pénz a magyar adófizetőknek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2014. július 15. 07:58
Ha olvasta valaki az egész cikket, nem kellene föltenni a kérdést a kedves cikkírónak, hogy egyáltalán tudja hogy mi a piacgazdaság, egyáltalán a gazdaságról van valami fogalma? --- Habár a kedves balliberálisok értik a piacot, ha sok a cukor, föl kell számolni az összes gyárat és cukkorépatermelést, ha sok a dinnye ott rohadjon a földön, nem lehet eladni az almát? Kivágni a gyümölcsösöket, ha sok a tej, ki vele a csatornába... Ez lenne a piac, vagy micsoda... Vagy mégsem?
Peter8811
2014. július 14. 20:33
Apád meg téged akart másolni,Alein Delonrol de csak a faszára sikerült hasonlítanod!
Brigadéros
2014. július 14. 17:54
A Népszabóság szitokszóként le-Kádározza Orbánt...Ha ezt nekem valaki '89-ben megjósolja...
imres
2014. július 14. 15:12
Jó duma, de azért nem egészen úgy van az, ahogy az elvtárs leírta. :) Én inkább hiszek a 2-3 %-os gazdasági növekedést jósoló nemzetközi elemzőknek és a helyi piac minőségi termékeket árúsító őstermelőinek. De ha már a népszabadságos elvtárs agya elszállt, lenne egy kis helyzetelemzésem: 2006 tájékán sok egyéb országos probkémahalmaz mellett az EU mintha azt is kifogásolta volna, hogy a konvergencia-program, amit benyújtott Gyurcsány elvtárs Brüsszelnek,semmiféle biztosítékot nem ad a növekedésre. Márpedig növekedés nélkül nincs konvergencia. Az elvtársak nem is találtak semmiféle megoldást az EU felvetéseire, pedig igénybe vették a félhülye Békesit és a másik félhülye Lengyel Lászlót is. És mégse. Most van gazdasági növekedés, de a félhülyék most is fintorognak. Pedig ők semmit sem tudtak kihozni a helyzetből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!