Jakab Péter, a félrekommunikált zsidó

2014. július 01. 15:04

Ha egy pártban valóban nem számít valaki származása, akkor miért kell ezt sajtótájékoztató (!) keretében bejelenteni?

2014. július 01. 15:04
Havas Jon
Jobbegyenes

Ha egy pártban valóban nem számít valaki származása, akkor miért kell ezt sajtótájékoztató (!) keretében bejelenteni? Ép ésszel felfoghatatlan, ha csak nem támad egy olyan hátsó gondolatunk, hogy a Jobbikban tudták, hogy az infó előbb-utóbb kijön, és nem akartak egy újratöltött Szegedi Csanád-ügyet a nyakukba, így aztán elébe szaladtak a dolognak. És futás közben orra buktak.

Ez az egész olyan, mint egy hangosan kicsúszott fing a bálteremben. Senki nem meri szóba hozni, de mindenkit zavar. A jelenlegi, politikailag korrektnek hazudott közbeszédben ugyanis a származás nem lehet érv, miközben az emberek túlnyomó többsége igenis pozitív vagy negatív hozzáállással (nem előítélettel!) viseltetetik az őt körülvevő etnikai-társadalmi csoportokkal szemben. És ezt nagyon is helyesen teszi, ez adja ugyanis minden közösség immunitásának, megmaradásának alapját. Egyéni életutak, teljesítmények persze sokszor felülírják ezt, és ha Jakab valóban jó gazdája lesz Miskolc városának (már amennyiben megválasztják), vélhetően még azok sem fogják felróni neki származását, akik alapvető ellenérzésekkel viseltetnek a magyarországi zsidóság gazdasági-közéleti szerepvállalásával szemben.

Jakab jelölésétől viszont a Jobbik és a magyar zsidóság kapcsolatának javulását várni, főleg azt »előremutató jelnek« tekinteni, olyan szintű politikai szűklátókörűség, amelyet még a legnagyobb fokú naivitás sem ment fel. Azok a zsidók, akik a Jobbikra eddig veszélyes, antiszemita pártként tekintettek, vélhetően ettől sem fognak megenyhülni, Jakabra ellenben egy kirakatba tolt dísz kóbiként fognak tekinteni. A Jobbik radikális táborának szemében viszont ez egy felesleges, demoralizáló gesztus az »ellenség« felé, a párt puhulásának ékes bizonyítéka. Szánalmas megfelelési kényszer, hiteltelenül megfogalmazva, elhibázott kommunikációval.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besewayo
2014. július 01. 22:19
„Ha egy pártban valóban nem számít valaki származása, akkor miért kell ezt sajtótájékoztató (!) keretében bejelenteni? " TALÁN AZÉRT, MERT EZT A PÁRTOT FOLYTON ANTISZEMITIZMUSSAL VÁDOLJÁK, BAROMARCÚ.
duzur
2014. július 01. 21:32
Biztos, hogy adott esetben, egy zsidó polgármester teljesítményét tárgyilagosan itéli meg a lakosság? Vagy akadhatnak eseleg elfogúltságok?..
duzur
2014. július 01. 21:24
Egyenlöre zátonyra futott a frakció-alakítási szándéka a szélsö jobbos pártoknak az EUn belül. Nem sikerült összehozni elég tagot, közös ellenség-halmazzal. Namármost nem véletlen, hogy a Jobbik igyekszik a "sztárhoz" közelíteni vagyis Marine LePen-hez akit zavar a (nyílt) zsidózás a muszlim zürök közepett. Vagyis Vona próbál úgy lavírozni, hogy beleférjen abba a párt-családba. Hát már miért pont a Jobbik lenne egy gerinces párt...
mantelman
2014. július 01. 18:05
Kedves Havas, te teljesen degenerált vagy. Szerintem. Én elég radikálisnak tartom magam, de tényleg nem érdekel a miskolci polgármesterjelölt zsidósága. Egy zsidó embert viszont kötelezően kell, hogy érdekeljen az, hogy ki a zsidó és ki nem, különben a zsidóság, mint etnikum egyszerűen eltűnne (hiszen leszármazási alapon öröklődik).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!