Orbán megátkozott emlékműve

2014. július 21. 19:07

Orbán miniszterelnök nem akarja érteni a szobra körüli felháborodás és elutasítás erkölcsi okait. Nem lehet elhazudni a gyötrelmes igazságot, hogy végignéztük magyar honfitársaink százezreinek pusztulását.

2014. július 21. 19:07
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Nem lehet emlékezni az áldozatokra az áldozatok és leszármazottaik ellenében. Nem lehet elhazudni a gyötrelmes igazságot, hogy végignéztük magyar honfitársaink százezreinek pusztulását, mi több, a Horthy-korszak magyar államgépezete, és az akkori magyar lakosság jelentős része cinkosan együttműködött ebben a gyalázatban.

Orbán miniszterelnök nem akarja érteni a szobra körüli felháborodás és elutasítás erkölcsi okait. Nem akarja érteni, hogy az úgynevezett megszállási emlékmű elleni tiltakozás nem egyszerűen kormánya elleni, egyébként jogos tiltakozás, hanem az élet parancsa melletti kiállás. A vita nem bal- és jobboldal között van. A választóvonal az élet parancsa, a tisztesség, és a halállal, a gyilkosságokkal való cinkosság között húzódik.

Sokaknak hasad bele a szíve, hogy a ma példának tekintett egykori keresztény-konzervatív kormány a legelemibb kötelességét sem tudta teljesíteni: megvédeni polgárait, ehelyett elengedte kezüket, elengedte életüket, halálba küldte őket.

A szégyen emlékműve a cinkosokkal és a gyilkosokkal kollaborál, és fajdalom, hogy ebből a miniszterelnök semmit nem ért, sőt, hazug hirdetője lesz a magyar történelem egyik legnagyobb szégyenének, százezrek származás alapján történő meggyilkolásának.

Eszelős üzenetű szobrának titkos felállítása, az avatás elkerülése nyílt lelepleződése annak, hogy értheti cselekedete vállalhatatlan erkölcsi súlyát. Ha meg tisztában van vele, és mégis teszi – ez lehet az igaz –, akkor ez semmi más, mint Szálasi jobbikos utódainak tett hitvány gesztus.

Az emlékmű átkozott és átkozott marad, miként az a világszemlélet is, amelyet Orbán Viktor és rendszere a nemzet tragédiájára rendületlenül képvisel. A szabadságszerető magyaroknak okuk van, hogy ne tűrjék a gyalázatot. Civil, politikai ellenállással kell kirekeszteni az Orbán-i hazugságot és annak emlékművét a történelmi emlékezetből, és már a jelenből is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A helység galagonya
2014. július 22. 11:33
Orbán egy rühes, büdös, vidéki tahó. Szerintem.
tango47
2014. július 22. 10:43
Minden társasházban van minimum egy idióta lakó, aki mindenbe bele akar köpni. Egy országban miért lenne másképpen? Van 200 idióta, aki köőpdös, tojásokat dobál. Ez az a színvonal, ami alatt nincs már hely.
Kvasztics Fedor
2014. július 22. 10:24
Mi válhat egy frusztrált pápai proliból más, mint hivatásos KISZ titkár, később pedig hazáját mocskoló, egykori fő kommunisták eszközeként működő hivatásos ügynök. Modoros, fals megnyilvánulásit nézve látszik, hogy nincs egy őszinte megnyilvánulása, faltörő kosként nyomják előre, ha nem lesz már eredményes, ha már nem lesz rá szükség, hirtelen róla is ki fog derülni néhány érdekes dolog.
ördöngös pepecselés
2014. július 22. 08:24
"hogy végignéztük" ne hazudj Feri, akkor még perverz gondolat sem voltál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!