Egyéni hibák

2014. július 28. 13:01

A vereség oka az „egyéni hibák”. Sajátjáról szinte nem is beszél, miközben az osztrák meccsen szerinte ijedten kezdtünk – ez kinek, ha nem az edzőnek a felelőssége?

2014. július 28. 13:01
Cséfalvay Attila
Kisalföld

A magyar szurkoló a legkisebb hazai focisikertől is lázba jön, U19-es meccsen 10 ezren vannak a stadionban, százezrek a tévé előtt. Naponta néz rám egy óriásplakátról Kálmán bá’, az EB arca (ez kinek jutott az eszébe?), jóformán rám ripakodva, hogy mindent megteszek-e a magyar fiúk sikeréért. Táskámban őrzöm azt a szórólapot, amin a Szőke Szikla belém kötős arccal azt kérdezi: »Milyen alapon kritizálsz, ha kint sem vagy a meccsen?« Mindezt az EB előtt – úgy látszik, ő már tudta, hogy lesz mit kritizálni.

Egy barátom azt kérdezte, nem kellene-e a kis Mészölyt is kommunikációs tréningre küldeni? Szerinte annyi elég is lett volna tőle, hogy »szeretnék elnézést kérni a csapat és a magam nevében az összes magyar embertől, elsősorban azoktól, akik kilátogattak a mérkőzésre«. Egyetértek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. július 28. 17:10
hallottam a nyilatkozatot, szerintem nemcsak kommunikációs tréning hiányban szenved a Géza, elkelne nála egy pszichiáter is, hosszú távú alkalmazásban
drkovax
2014. július 28. 16:02
És ha a végzett edző mind tudatlan és alkalmatlan, akkor elő kell venni azt aki képzésben élet és halál ura immár időtlen idők óta (Mezey) ... Ugyanaz a totális kontraszelekció - pontosabban 3H rendszer - mint az újságíróknál, ahol majd 20 éven át Havas Henrik diszponált az összes képzési hely szakmai programja és személyi állománya fölött. (Aki nem ismerné: 3H rendszer: HHH, azaz hülye hülyét hoz.)
OberEnnsinnen
2014. július 28. 14:46
Bizony, itt az MLSZ megint nagyon mellényúlt. 1. A Mészöly-plakát a "Te sötétségben bújkáló ellenforradalmár! RESZKESS!" szánalmas reaktiválása. Ami a teljesítményt illeti: 2. Ha egy csapat 0:0-nál, két egymást követő meccsen tizenegyes hibát vét, abban elsősorban a szakvezetés a hibás. 3. Ha egy csapat 3-4-szer többet szabálytalankodik az ellenfelénél, abban csak és kizárólag a szakvezetés a vétkes. 4. Ha egy csapat 90 perc alatt egyetlen alkalommal nem képes hátulról 5-10-20-30 passzal felvinni a támadóharmadba a labdát, s ebből egyetlen egyszer nem lő kapura, abban mindenekelőtt a "szakvezetés" a hibás. 5. Ha egy csapat a saját partdobása után 2 - KETTŐ - másodpercen belül minden esetben elveszíti a labdát, abban kizárólag a "szakvezetés" a hibás. 6. Ha egy U-19-es csapat középcsatára (Bobál G.) a legfontosabb, nyitó mérkőzésen sértődött, durcás fiúcskaként téblábol a mérkőzésen, abban kizárólag a "szakvezetés" a vétkes. Kétszer is: amiért beállította, s amiért nem cserélte le, már 20 perc után. 7. Ha egy csapat szarvashibákat vét - keresztbe passzol a saját kapuja előtt - abban kizárólag a "szakvezetés" a hibás. ... Folytassam? Nem! Én nem kapok ezért egy fillért sem. ha a munkámat más végzi el, nekem nem jár fizetség. Ez vonatkozik a stábra is. ha ismernék a becsület fogalmát, az utóbbi 1,5 év alatt felvett bérüket, mindenféle juttatásukat vissza kellene szolgáltatni. Annyit sem érdemelnek ezért, mint amennyit a füvet kaszáló közmunkások keresnek! No most, ezek után, Mészöly Géza a 10 "legjobb" magyar edző között van, szerintem.
Oldgóbé
2014. július 28. 14:35
A Géza nem edzőnek való. Próbáljon megélni valami másból. Nem akarok részletekbe bocsátkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!