Tamás!

2014. június 05. 19:24

Ha így folytatod, előbb-utóbb meg fogsz ölni valakit, vagy téged ölnek meg. Kurvára nem akarlak se beszélőn, se tolószékben, se a ravatalon látni.

2014. június 05. 19:24
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Ha már önbíráskodás: a facebook letiltotta a Tolvajkergetők oldalát, amit száznyolcvanezer felhasználó követett. Nem tudom, hogy Tomcatnek és társainak az akciói mennyire voltak törvényesek, de ennek eldöntése a rendőrségre meg az ügyészségre tartozik. Az, hogy egy multinacionális nagyvállalat korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát, felszámol webes felületeket, nagyságrendekkel riasztóbb jelenség, mint az, hogy egy tulajdonjogi vita dulakodásba fullad.

A facebooknak a szólásszabadság, meg a számára nem csekély profitot termelő felhasználók biztonsága felett kéne őrködnie ahelyett, hogy önjelölt ügyészt és bírót játszik. Ha törvénysértő tartalmat talál valamelyik oldalon, akkor tegye a konkrét posztot elérhetetlenné, de se verőembereket ne küldjön, se profilokat ne töröljön!

Tamás! Megnéztem a videót, amin arcon lövöd azt a csávót, és elolvastam a beszámolókat. Amit pár napja Hódmezővásárhelyen törvényes bérlőkként, a tulajdonos jelenlétében és teljeskörű hozzájárulásával előadtatok, az nem önbíráskodás és nem önkényes igazságszolgáltatás volt, hanem bosszú, rombolás, pogrom, dühödt mélyproli agresszió.

És ezen semmit sem változtat az a tény, hogy akit a kereskedelmi híradók áldozatként tüntetnek fel, egy köztörvényes szociopata. Olyan úton jársz, aminek a végén vagy a cella vár, vagy a koporsó. Ha így folytatod, előbb-utóbb meg fogsz ölni valakit, vagy téged ölnek meg. Kurvára nem alarlak se beszélőn, se tolószékben, se a ravatalon látni. Kérve kérlek, Tamás, lépj rá egyszer az életben arra a kibaszott fékre! Be van az oda szerelve, csak meg kellene találnod.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
individualista
2014. június 06. 07:08
A Facebook már rég túlnőtt egy magáncég lehetőségein. Ma a legbefolyásosabb szervezet a világon (a Google mellett). Ezzel bizony felelősség is jár, meg kötelezettségek. Nincs joga kénye-kedve szerint letiltani dolgokat. Erre csak bíróságnak van joga. Ha a Facebook úgy érzi, hogy valamelyik bejegyzés, csoport stb túllép egy határt akkor forduljon bírósághoz. Sőt kérjen előzetes bírói állásfoglalást, hogy mi közölhető és mi nem.
Ellensúly
2014. június 05. 23:24
Szomorú, hogy sok esetben a rendőrség jobban ugrik az önbíráskodásra, mint az azt megelőző bűncselekményre. Emlékezzünk vissza a Blaha Lujza téri kisfiúra (https://www.youtube.com/watch?v=vK9lDS52fhc), aki nap mint nap kirabolta az arra járókat, egy embert életveszélyesen megszúrt. A rendőrség egész addig magasról szart az eseményekre, amíg a neten nem kezdett szerveződni egy csoport, amely megkereste volna a rablót az aluljáróban. Érdekes, ahogy ennek híre ment, mindjárt lettek rendőrök a Blahán, nehogy „szélsőséges csoportok garázdálkodjanak”. A rabló testi épsége fontosabb volt, mint a járókelőké.
Robinzon Kurzor
2014. június 05. 21:42
Puzsikám, a FB-nak van egy házirendje, amit a regisztrációkor elfogadsz. Abba nem fér bele, ami a Tolvajkergető oldalon újabban folyt. FB-oldallal rendelkezni nem alkotmányos alapjog.
rosszkutya
2014. június 05. 20:57
Egy kis "hangulatjavító": http://tv2.hu/musoraink/tenyek/151914_eliteltek_a_gyerekvero_tanart.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!