Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Ellenezzük Tisza István szobrának újraállítását

2014. június 08. 15:56

Tisza nem fejezte ki soha, sem saját korában, sem később a nemzet egységét, s ezen életének tragikus vége sem változtat.

2014. június 08. 15:56
MSZP
MSZP.hu

Nem egy műalkotásról, nem egy szoborról van szó. Vitáról, valós politikai vitáról, érdemi nézetkülönbségről van szó, amelyet elfedni, elhallgatni káros és felesleges lenne. Tisza István gróf szobrának újraállításával nem értünk egyet, azt ellenezzük.

Tisza nem fejezte ki soha, sem saját korában, sem később a nemzet egységét, s ezen életének tragikus vége sem változtat. Ellentétben Kossuth Lajossal, Rákóczi Ferenccel, vagy éppen Andrássy Gyulával, akikre, s akiknek szobrára tisztelettel tekintünk.

Tisza István nem szerette a magyar progressziót, s a magyar progresszió sem szerette Tiszát. Ez egy évszázad múltán sem változott. Mi Ady oldalán állunk.

Egy ugyanazon nemzet részeiként – kormánypárt  és ellenzék – közös a történelmi múltunk, s a jövőnk is. Ezt vallani és vállalni minden magyar felelőssége és kötelessége. Ugyanakkor sokkal jobban kívántuk volna – s egyben szándékunkat és javaslatunkat ezúton ki is fejezzük - , hogy Tisza szobra helyett Deák Ferenc új emlékműve álljon a Nemzet Főterén, akinek személye és tevékenysége megkérdőjelezhetetlenül jobban fejezi ki az összetartozásunkat.

Mindezek alapján az MSZP frakciója nem vesz részt Tisza István szobrának újraállítási ceremóniáján.


Botka László

MSZP OVB elnöke


Tóbiás József

MSZP frakció megbízott vezetője


Hiller István

az Országgyűlés alelnöke”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2014. június 09. 15:13
Botka László MSZP OVB elnöke Tóbiás József MSZP frakció megbízott vezetője Hiller István az Országgyűlés alelnöke” 21-ik századi kunbélák
Box Hill
2014. június 09. 14:32
Részlet Tormay Cécile Bujdosó könyvéből Károlyi Mihályról és földosztásáról: A földosztás délibábját vetítették a nép közé, és Károlyi, aki egy nagy banktól már megelőzőleg sokmilliós kölcsönt vett fel debrői birtokára, hangos kísérettel különvonaton kivonult Debrőre, és mozgóképfelvételek keretében az adósságokkal túlterhelt földre, mely tulajdonképpen már is volt az övé, fölvette a földigénylők nevét. Egy öreg parasztot szemeltek ki, mint első jelentkezőt: a Károlyi uradalmak egy régi cselédjét. Károlyi hangzatos beszédben ünnepelte magát. Az öreg paraszt felelt. De nem a magáét mondta, betanították, és mint ahogy a hír széthordta, így esett meg, hogy beszédjébe egy kis hiba csúszott: – Én – szavalta szegény öreg – én, aki már a harmadik károlyi degenerációt szolgálom… (Internet keresésből)
balbako_
2014. június 09. 10:33
Ha valaki hezitált szobor ügyben most a tiltakozás után rájöhet a szobor szükséges és hasznos.
Anonymtalan
2014. június 09. 10:20
"MSZP: Ellenezzük Tisza István szobrának újraállítását" Több Horthy szoborot kell állítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!