Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Maga erejéből

2014. június 20. 07:18

Rockefellerek, Astorok, sejkek, tech-guruk és diktátorok - könnyű nekik. De itt van a felcsúti gázszerelő, aki a nép egyszerű gyermekeként mindössze néhány év alatt lett milliárdossá.

2014. június 20. 07:18
Lengyel Tibor
Népszava

Ki ne olvasott volna már »Hogyan legyünk milliárdosok?« stílusú könyveket - akár valódi milliárdosok tollából? Nyugodtan dobja ki őket! Rockefellerek, Astorok, sejkek, tech-guruk és diktátorok - könnyű nekik. De itt van a felcsúti gázszerelő, aki a nép egyszerű gyermekeként mindössze néhány év alatt lett milliárdossá. Ráadásul szerény, nem henceg a vagyonával. Hiszen eddig még a vagyonnyilatkozatát sem akarta megmutatni, csak most, hogy már lassan pert vesztett a bíróságon emiatt.

Mészáros »Szarok rá, hogy más mit mond« Lőrinc a felcsúti önkormányzat honlapján azt írta, hogy bár senki nem tudta szerinte megmagyarázni, miért olyan kíváncsi, elege lett ezért közzéteszi polgármestersége időszakában benyújtott vagyonnyilatkozatait. Végül is egy megválasztott polgármester, egy közszereplő máshol is megsértődik, ha valaki kíváncsi az amúgy a törvény szerint is nyilvános és nyilvánosságra hozandó (nem zárt borítékban belengetett) vagyonnyilatkozatára. Főleg, ha az illetőről köztudott, hogy tíz éve legfeljebb felcsúti mércével volt vagyonos ember, de mikor a szerencse és az Isten után Orbán Viktor is mellészegődött, testvére trafikkoncessziókhoz, cégei pedig földbérlethez, busás állami és önkormányzati megbízásokhoz jutottak.

Így a felcsúti gázszerelő hamar feljutott a 100 leggazdagabb magyar listájára, rögtön csaknem 8 milliárddal. A most közzétett vagyonnyilatkozatokból látszik az ív; arányaiban Bill Gates nem gyarapodott ilyen ütemben. Mészáros megtakarításai 2011 óta a húszszorosára, jövedelme pedig a hetvenhétszeresére nőtt. Így mára elérte, hogy 400 milliója van takarékbetétben, 20 milliója készpénzben, cégeiből csaknem egymilliárd forint osztalékot vett ki.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2014. június 20. 14:41
"„Ki ne olvasott volna már »Hogyan legyünk milliárdosok?« stílusú könyveket - akár valódi milliárdosok tollából? Nyugodtan dobja ki őket! Rockefellerek, Astorok, sejkek, tech-guruk és diktátorok - könnyű nekik." Népszavás zárványgyerek, Lengyel: Mit nem értesz ezen? A Rockefellerek, Astorok, sejkek, tech-guruk: mind-mind bányában, gyapotföldeken, esetleg vasútépítéseken kezdték krampácsolóként, cső- és gázszerelőként a gazdagodásukat. Mészáros viszont a gázszerelést csak megtévesztésből tanulta ki, hogy nyugodtan gazdagodhasson csencseléssel, banki becsődölésekkel, részvénypiaci recessziókból, tőzsdei részvényárak zuhanásából, tőzsdei buborékok szétpukkanásából... Nem úgy, mint a csőszerelő Rockefellerek, Astorok, Sorosok...
puszika
2014. június 20. 11:48
Nem kell semmi mást tenned Lengyel,csak olvasd el a Rockefeller család történetét. Abban biztos vagyok,hogy bele sem néztél,csak ugye a főszerk.-nek kellett a flekk az üres felületre. Te meg írtad a baromságot. Amúgy meg a család történetén minden magán és állami erőszak végigvonul,csak meg kell azokat ismerni,mielőtt egy firkász leír valamit. Na ,ezt te elmulasztottad elvtárs! Hol a hitelesség?
Peter8811
2014. június 20. 11:38
"Ennyie eltalált?" Meg volt a feles poppy bácsi?
6qwasyx
2014. június 20. 10:34
Mészáros jól csinálja. Hogy ezért faszt kell szopnia, szart kell ennie, az pedig az ő dolga. Gusztus kérdése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!