Három a magyar igazság

2014. június 04. 15:56

A Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) számára sajnos nem meglepő mindaz, ami napjainkban Magyarországon a kormányzati erők részéről történik.

2014. június 04. 15:56
Kajdi József
Modern Magyarország Mozgalom blog

A Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) számára sajnos nem meglepő mindaz, ami napjainkban Magyarországon a kormányzati erők részéről történik. Tudtuk, hogy hiú ábránd volt arra gondolni, hogy a Fidesz az elmúlt négy év után, amikor már szétverte az alkotmányos jogállamot, a fékek és ellensúlyok rendszerét, amikor már minden hatalmat megszerzett, és csak egy látszatdemokráciát működtet, akkor az újbóli kétharmad birtokában már visszafogja magát, és csak a kialakított rendszerének csendes és finom hangolására fog törekedni. Ennek a hatalomnak - miniszterelnök személyiségéből fakadóan is - lételeme a harc, a küzdelem, a nyers erővel való élés és visszaélés. Az elmúlt egy két nap is csak azt igazolja, hogy az önkormányzati választások szabályainak egyoldalú, egyeztetés nélküli megváltoztatására való törekvés csak egy lépés mindazok közül, ami ránk vár még ebben a ciklusban.

Éppen ezért nem is nagyon értjük, hogy minek ilyen látszatszabályozásokkal erőlködni, az időt húzni. Mennyivel egyszerűbb volna már most törvénybe foglalni, hogy az önkormányzati választások győztese a Fidesz-KDNP. Ez a törvény - amit persze csak kétharmados többséggel lehetne elfogadni - azt is pontosan meghatározná, hogy mely településeken vagy a fővárosi kerületekben ki a polgármester, hogy milyen összetételű az önkormányzati testület, továbbá ki a főpolgármester, és kik alkotják a fővárosi önkormányzati közgyűlést. Nem kellene vesződni az ajánlásgyűjtéssel, a kamupártoknak nem kellene az ajánlóívek másolására embereket felvennie, nem kellene izgulni a választási eredmények alakulása miatt, sőt még több milliárd költségvetési pénz is megspórolható lenne, hiszen nem kellene költeni a választások lebonyolítására.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2014. június 05. 09:59
Ilyen gátlástalan hazudozók, mint Kajdi József jelentenék a "Modern Magyarországot"? Szerinte: "a Fidesz az elmúlt négy év után, amikor már szétverte az alkotmányos jogállamot, a fékek és ellensúlyok rendszerét, amikor már minden hatalmat megszerzett, és csak egy látszatdemokráciát működtet," Ha nem lenne Magyarország alkotmányos jogállam, akkor Kajdi József sem hozhatná nyilvánosságra alaptalan rágalmait. Ha a ballib sajtót olvassuk, akkor tapasztalhatjuk, hogy habzó szájjal most diktatúráról hazudoznak, amikor legitim döntések születnek és négy évenként lehetőség van a kormány leváltására, valamint tapasztalható, hogy a szabad sajtónak szabad péntek, szabad szombat szabad hazudozni és orrvérzésig mocskolni a szabadon választott kormányt. Egy diktatúrában ez nem lenne lehetséges! Amikor diktatúra volt, a szólásszabadság egyáltalán nem így működött. A létező szocializmusban született az illegálisan terjesztett vicc: A heti komcsi taggyűlésen Kovács megkérdezi: "Hova lett a hús?!" Egy hét múlva a heti komcsi taggyűlésen egy naív ember megkérdezi: "Hova lett a Kovács?!"
Mich
2014. június 05. 01:37
Megint a BUKOTT Bokros és annak talpnyalói lukat akarnak beszélni a hasunkba... aki beveszi, megérdemli...
Radikalis
2014. június 04. 19:20
Szegény MOMA , 20ezer szavazatot is csak azért nem sikerült összegyűjteniük az EU-választásra, mert a gonosz Fidesz bezáratta az összes egyetemet Burundiban .
Peter8811
2014. június 04. 18:16
NYUPALA név jobb lenne nektek (NYugdíj Panama Lajos) jobban jellemezné ezt a jellemtelen társulatot Hehehe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!