Igény, az volna rá

2014. június 06. 15:24

A Tolvajkergetők oldalának lekapcsolásával valójában semmi sem oldódott meg. Csupán egy akut és létező problémát sikerült átmenetileg a szőnyeg alá seperni.

2014. június 06. 15:24
Jurenkó Ferenc
Jobbegyenes

Ha a lelkes jogvédők valóban ki akarják fogni a szelet a Tolvajkergetők vitorlájából, akkor azt csupán úgy tehetik meg, hogy megszüntetik az alap problémát. Elérik, hogy a rendvédelmi szervek a jelenleginél lényegesebben hatékonyan végezzék a munkájukat, továbbá azt, hogy a lefülelt bűnözők a bíróságok töketlenkedésének hála ne kerüljék el a felelősségre vonást, vagy ússzák meg azt nevetséges büntetéssel. Nincs annál dühítőbb, mint amikor egy martalóc lebukása után néhány órával fütyörészve sétál ki az őrszobáról és felbátorodva folytatja ott, ahol abbahagyta.

A Tolvajkergetőket lehet szeretni, vagy épp gyűlölni, és persze akár legutóbbi gázpisztolyos akciójuk után lehet és kell is kritizálni őket. (Olyan nincs, hogy pisztolyt, még akár gázpisztolyt is rántunk egy ilyen helyzetben.) A probléma megoldása azonban abban rejlene, ha úgy tudnánk élni, hogy feladat és társadalmi igény híján nem lenne szükség efféle szerveződésekre.  

Akik pedig azt gondolják, hogy a csoport támogatóinak és rajongóink táborát többségében radikál jobbosok alkotják, azok hatalmasat tévednek. A tolvajok ugyanis nem gyakran szoktak szelektálni áldozataik neme, bőrszíne, vallása, politikai hovatartozása szerint. Ugyanúgy lenyúlják az LMP-és biciklijét, mint a Turul-pólós, bakancsos srác telefonját, tehát erre a hintalóra előbb vagy utóbb mind felülünk, általában előbb, mint várjuk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
greg
2014. június 07. 19:38
A rendőrség csak egy fedőszervezet, ami a törvénytisztelő állampolgárok ellen hoztak létre. Még ha véletlenül el is kapnak valakit akkor, a bíróság felmenti, elbagatelizálja azt. A nevetséges büntetéseket pedig szot üdülőkben töltik le az ártatlanok. Az első lépésnek a bíróság és a rendőrség összevonásának kellene lennie. Az elfogás után maximum 48 órával ítélet. A nyilvános kivégzések pedig sokat lendítenének a közbiztonságon. Valamint be kellene vezetni hogy az elkövető családja is felelős. Vagyis nem csak az elkövetőt de egy két családtagját is kivégeznék. Természetesen az m1 vagy egy külön csatorna folyamatosan közvetítené azokat.
csárly
2014. június 06. 19:58
Én még tünetnek sem mondanám. Civilek, akik saját szabadidejüket és pénzüket, valamint támogatóik magánadományait felhasználva segítik a rendőrség munkáját. Még ha jól is végeznék a dolgukat a rendfenntartók, akkor is hasznos lenne a tevékenységük, hát még így. Üldözésük nemhogy szükségtelen, hanem kifejezetten káros.
David Karúszó
2014. június 06. 19:35
Bezzeg a zsernyákok azonnal ott teremnek, amikor 2 centire rááll az ember a felező vonalra parkoláskor! Amikor egy lopás bejelentésekor kértem az egyik tisztet, hogy figyeljenek az egyik utcára, ami a helyi óvoda (és templom) mellett van, és ott égetik ki a késve indulók a kipufogójukat néha már-már Mad Max-szerű jelenetekben, azt mondta a tag, hogy "ezügyben önöknek kell lépni". Hogy ez mi a szart jelent, azóta nem tudom kikombinálni.
Antifasiszta_Légió
2014. június 06. 19:02
gázpisztolyal flangáló nyilasbűnözök a "közrend-közbiztonság" ürügyén, börtönbe velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!