Felelősségünk tudatában

2014. június 01. 13:42

A győri építészképzés oktató közössége minden szempontból vállalhatatlannak és értelmezhetetlennek tartja az Alakor névre keresztelt (...) pavilont.

2014. június 01. 13:42
győri építészek
Építész Fórum

„A győri építészképzés oktató közössége minden mozzanatában elítéli azt az eljárást, mely során a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjára kiírt látványpályázat győztes tervét (Malom - építészek: Getto Tamás, dr. Hutter Ákos) félresöpörve, annak tervezőin tájékoztatás és indoklás nélkül átlépve Szőcs Géza kormánybiztos saját bevallása szerint egy személyben úgy döntött, hogy a szakmai zsűri által már a pályázat bírálata során is többszörösen megkérdőjelezett, ennek ellenére második díjjal jutalmazott terv reprezentálja hazánkat, hazánk építészetét Milánóban. Egy ilyen eljárás már nem csak megkérdőjelezi a magyarországi pályázati rendszerek tisztaságát, hanem nyíltan felvállalja, demonstrálja azok kényszernek tartott, felesleges voltát és teljes körű befolyásolhatóságát!

A győri építészképzés oktató közössége minden szempontból vállalhatatlannak és értelmezhetetlennek tartja az Alakor névre keresztelt, jelen pillanatban a fent összegzett eljárás folyamán megvalósításra kiválasztott pavilont. Ha ez a »valami« építészet, ha ez a »valami« méltó arra, hogy Magyarországot, a magyar társadalmat, a magyar embereket és a magyar építészetet fél éven át a világ előtt képviselje, akkor amit mi mindannyian az építészetről gondoltunk és gondolunk, az teljes tévedés; akkor a munkánk a győri építészoktatás elmúlt tizenkét évben ugyancsak tévedés, mely során a hallgatókat félrevezettük; akkor a minket megelőző építészgenerációk sora mind tévedett.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2014. június 02. 09:15
A vízimalom sem tetszik. A sámándob kertje viszont nagyon, lehet, h. nem olyan rút az egész. Kívülről érdekes, belülről lehet, h. értelmes, a kert meg szuper az alamafajtákkal. A nyitott pavilon nem praktikus. A zuhogó és körforgatott víz sem egy non plusz ultra. Egyébként van fontosabb is, mint ez. Mindenesetre magyar slendriánság, h. az ötletpályázat nyertese nem hivatalosan értesült arról, h. végül megvalósítani a 2. helyezettet fogják.
tevevanegypupu
2014. június 01. 22:24
Akár életfa, akár menora, rémséges..Örülök, hogy a győri építészek tiltakoznak ellene.
2014. június 01. 18:16
Kedves győri építészek, nem figyeltetek oda Szőcs bácsira, aki elmagyarázta: ez az "izé" = A nürnbergi mesterdalnokok + a Kölni Dóm.
luga
2014. június 01. 16:52
Az első helyezett terve is pocsék, és a nyertes második helyezetté is. Olyan, mint egy túlméretezett lábszárcsont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!