Sebeink nyalogatása helyett

2014. június 19. 14:03

A visszajáró vendégek között sok a művész, és míg az első Orbán-kormány idején még eljöttek, idén sorra mondják le a részvételt, mert egzisztenciális okokból félnek a következményektől. Interjú.

2014. június 19. 14:03
Farkasházy Tivadar
Farkasházy Tivadar
Válasz.hu

Nem arról van inkább szó, hogy – miként a baloldali blogszférában olvasható – többen bojkottálják a rendezvényt, mert sérelmezik, hogy a kormányt akarják szapulni, ahelyett, hogy a súlyos választási vereség után rendeznék a baloldal sorait?

Focivébé idején talán megengedi a hasonlatot: annak, hogy egy csapat ne kapjon gólt, legbiztosabb módja, ha az ellenfél térfelén játszik. Mármost mi is a kormány térfelén akarunk focizni, és a sebeink nyalogatása helyett az ország helyzetével – például a médiaegyensúly felbillenésével, a reklám- és választási törvénnyel – foglalkozni; azokkal a jelenségekkel, amelyek jobb banánköztársaságokban sem igen fordulhatnak elő. Az ellenzék helyzetét egyébként sem lehet két óra alatt megoldani, így akik ezt várják tőlem, csalódni fognak.

Akkor viszont maradnak ott, ahol a part szakad, vagyis a „szárszói gerontokráciánál” – figyelmeztetnek balliberális közírók.

Biztosan szóba fog kerülni, hogy idén is jobbára miért az idősek lesznek többségben, ám erre megvan a kézenfekvő magyarázat: őket már nincs honnan kirúgni, ezért félelem nélkül eljöhetnek.

Vécéfronton amúgy minden rendben?

A vécét tavaly óta felújítottuk, így ha a mellékhelyiségek iránt előszeretettel érdeklődő Index munkatársa óhajtja, le is fotózhatja. Sőt az Átlátszó.hu javaslatára a tavalyi elhíresült cikk szerzőjét, Panyi Szabolcsot felkértem, idén is jöjjön el, és értékes hozzászólásával emelje az esemény fényét, de nem élt a lehetőséggel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2014. június 20. 10:25
"... idén sorra mondják le a részvételt, mert egzisztenciális okokból félnek a következményektől. Interjú. " Szerintem meg egyszerűen ráébredtek, hogy milyen ocsmány férgek vagytok!
justiceforhungary
2014. június 20. 06:24
akkol nyalogasszál mászt
orion
2014. június 20. 01:39
A vécé újfent oly ízléstelenre sikerült, mint amilyen a régi volt? Az odalátogató gerontokráciára tekintettel remélem, van legalább 2 darab; a kertben pedig már nőnek a szaballó pálmák.
Ángyán Páván
2014. június 19. 22:40
...nyalogasd a pöcsömet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!