A kupik védelmében

2014. június 22. 17:05

Hiteles lenne az ellenőrzés, ha az ÁSZ nem 2003-ban vizsgálta volna utoljára a nonprofit szektort, és most nem a norvégokkal való vita hevében gondolnák úgy, hogy példát statuálnak.

2014. június 22. 17:05
F. Szabó Emese
NOL

Teljesen érthető volna, ha a hatóságok megnéznék, hová mennek közpénzek, s a civilek miként használják azokat fel. Ez csak akkor volna azonban méltányolható, ha nem ad hoc jelleggel, az alanyokat »egyéb okokból« kipécézve ellenőriznének. Ha objektív kiválasztási eszközök mentén – mondjuk, a nyújtott támogatás összegéhez igazodva – kerülnének sorra.

Kezdve például a kormánynak kedves Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvánnyal, amely nem nyújtott be tevékenységéről beszámolót, holott erre törvény kötelezi.

De hiteles lenne az ellenőrzés akkor is, ha az Állami Számvevőszék nem 2003-ban vizsgálta volna utoljára a nonprofit szektort, illetve 2006-ban a Nemzeti Civil Alapprogramot, és most nem a norvégokkal való vita hevében gondolnák úgy, hogy az északiak védencein példát statuálnak.

A Kehivel fenyegetőzni könnyű, de az eljárás elfedi, hogy a civil világ problémája ennél sokkal nagyobb.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. június 23. 06:51
Minden Gyermek lakjon jól, hamis Teller leveles a NOL!
bumburi
2014. június 22. 21:58
Ezek a civil szervezetek valójában kártékony piócák.
Ángyán Páván
2014. június 22. 21:51
Ezek után érdekelne, Lengyelországban mire forditják ezeket a pénzeket. Biztos nem arra, mint nálunk.
antioxi
2014. június 22. 21:40
A transzparenciától vannak beszarva a "transzparencia, a jogvédelem és a demokrácia" bajnokai? Elő a részletekel csajok hadd lássa mindenki, hol sumákoltatok. Mert, hogy volt sumák az tuti, látszik a hisztiből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!