Elégtétel

2014. június 04. 13:28

A devizahitelesek nem nyertek óriásit, a bankok nem buktak hatalmasat.

2014. június 04. 13:28
A szerk.
NOL

„Az állam szerepe, hogy megvédje fogyasztóit. Ez ügyben igazolhatóan az Orbán-kabinet járt el helyesen, amikor 2010-ben kötelezővé tette a középárfolyam alkalmazását.

A mostani helyzetből visszanézve: egyértelműsítette a korábbi szabályokat. Most a Kúria azt mondta ki egy ügyben, hogy az árfolyamrés alkalmazása a hitelszerződésnél nem felelt meg a korábbi szabályoknak sem. Ha lehet bírálni a korábbi kormányokat, akkor azért, mert nem alkottak olyan egyértelmű szabályt, amiből ez kiderült volna. Ha lehet bírálni a jogalkalmazókat, akkor azért, mert ennyi idő kellett ahhoz, hogy ez így kiderüljön.

Mindezt lehet úgy fordítani, hogy a bírói kar a bankokkal szemben a hitelesek mellé állt, és lehet azt is mondani, hogy bebizonyosodott a bankok tisztességtelensége. De túlzás mind a kettő. Ez nem a jogegységi döntés, csak egy ügy vége, és ha minden ügyben ez lesz a szabály, akkor sem történik sok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. július 02. 16:05
Megint hülyét csinált a fidesz a devizahitelesekből. Köszönhetik a fideszre szavazóknak!
S0ma
2014. június 14. 11:32
Ez is "letudva" A következő szippantyú a készpénz nélküli gazdaság lesz.
OmegaMale
2014. június 14. 11:31
Ennyit lehet jogi keretek között intézni. Aki aláírt önszántából egy oroszlánszerződést, az mire számított?
OmegaMale
2014. június 14. 11:31
"és ha minden ügyben ez lesz a szabály, akkor sem történik sok." Áááá, szeirntem se fog sok történni. Minden érintett korábbi hiteles jogi úton fogja követelni a visszajáró összeget. Ha egy banknak van esze és nem akar még perköltséget is fizetni, kénytelen lesz magától visszaadni a pénzt. Gyakorlatilag több éves eredményükből viszamenőleg pár százalék, mi is az... Tényleg nem fog semmi történni... Takaros, csendes kis bankszektor lesz, ami MEGMARAD belőle ;D.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!