Az MSZP beomlása?

2014. május 28. 07:30

A kulcs valószínűleg az MSZP kezében van. Ha a párt nem éled föl tetszhalottnak tűnő állapotából, akkor elkerülhetetlennek látszik az elkisgazdásodás.

2014. május 28. 07:30
Tóth Ákos
Tóth Ákos
NOL

Rontott az MSZP pozícióján az is, ami a választás után történt. Az, hogy a párt elnöksége akkor nem ajánlotta föl lemondását, sokakban visszatetszést keltett, számukra azt igazolta, hogy az MSZP vezetői a székükhöz ragaszkodnak, nem az elvi politizáláshoz. Rendkívül sokat ártott Török Zsolt borzasztó mondata a nagykörúti értelmiségről, amelynek nyomán az MSZP-sek vidéki tábora hisztérikusan próbálta az összefogást szorgalmazó Konrád György és Heller Ágnes személyében megtalálni a vereség fő okát.

Ennek a vidéki tábornak esze ágában sem volt vasárnap szavazni. Ebben szerepet játszik Török Zsolt és a hozzá hasonló helyzetben lévők keserűsége is, akik jó esetben éveken át próbálták fölépíteni magukat egy-egy területen, dolgoztak a helyiek szimpátiájának elnyeréséért, képviselték a párt épp aktuális álláspontját Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban, majd kiderült, hogy a DK-t nem is szabad gyűlölni, hiszen partner, a képviselőjelölt meg már nem is jelölt, mert a területet át kell adnia valaki másnak, akiről helyben talán még csak nem is hallottak. Ezt a szavazók sem tolerálják. A végeredmény: az MSZP-s szavazók nem mentek el választani, az értelmiség bosszút állt, a tántorgó baloldaliak meg oda vándoroltak, ahol a legtöbb erőt hiszik. Gyurcsányhoz, mert neki már sikerült legyőznie Orbán Viktort.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2014. május 28. 11:12
Szerintem az emberek nagy részét nem zavarná a "kisgazdásodás"...
Peter8811
2014. május 28. 10:22
"A végeredmény: az MSZP-s szavazók nem mentek el választani, az értelmiség bosszút állt, a tántorgó baloldaliak meg oda vándoroltak, ahol a legtöbb erőt hiszik. Gyurcsányhoz, mert neki már sikerült legyőznie Orbán Viktort.”" A Talmud szerint a ti 9%-otok üti a gojok 60%-os eredményét.:))))
Caipirinha
2014. május 28. 10:19
"Rendkívül sokat ártott Török Zsolt borzasztó mondata a nagykörúti értelmiségről" Ez talán a kulcsmondat. Mesterházynak volt egy tétova próbálkozása önálló irányba menni,nem jött össze,most majd minden valószínűség szerint kapnak egy újra az összefogásban gondolkodó vezetést és három kis SZDSZ indul harcba a főpolgármesteri címér ,Bajnaival a zászlón , Gyurcsánnyal a kormánykeréknél,MSZP talpasokkal.
balbako_
2014. május 28. 09:38
Ezek az agyalgások tetszenek nekem. Szórakoztatnak. Mert 2008 óta bőséges alkalom nyílott a cselédsajtójuknak szólni, gyerekek baj van! Kiálltak Gyurcsány mellett, aztán Gyurcsány ellen, aztán az együttműködés (és Gyurcsány-Kuncze-Fodor- Bajnai parlamentbe juttatásáért) mellett, pedig látszott ebből is bukás lesz. Most a szerencsétlen lúzer Mesterházy nyakába varrják az egész szétrohadási folyamatot. Nincs ellenemre a dolog, de amíg az okokig nem nyúlnak le ezt az állapotot konzerválják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!