Álbaloldal, álbaloldal, álbaloldal!

2014. május 21. 13:59

Schiffer az utóbbi hónapokban konkrétan képtelen interjút adni vagy bárhol megszólalni anélkül, hogy ki ne mondaná: ÁLBALOLDAL.

2014. május 21. 13:59
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Eleve csak egy hülye – nem álhülye, hanem valódi – kezd huzakodni azon, hogy ki az igazibb baloldali. Ennek a szónak nincs értéke; pont ugyanúgy jobb híján használjuk, mint a jobboldalt. Nincs szavazó, aki a benne pislákoló, gazdátlan baloldalisághoz keresne pártot – mert magának sem így fogalmazza meg. Hanem azt kérdezi, miből és hol fog bevásárolni. Főleg, ha az igazi baloldal bezáratja a hipermarketet.

És csak egy igénytelen, ötlettelen ember leli örömét abban, hogy ezt ennyire gondosan beleszője minden megnyilvánulásába. Mi a téma? Megszállási emlékmű? Álbaloldali hiszti. Bajnai? Álbaloldali!Főpolgármester? Másik mozit nézünk, mint az álbaloldal. Különben meg az álbaloldal Demszkyvel se nyerhet. Ellenzéki összefogás? Az az álbaloldal terrorja! Koalíció? Az álbaloldallal ki van zárva. Ki feküdt az ágyacskámban? Az álbaloldal!

Jól van, te vagy az igazi baloldal, Marosán Györgynél is méltóbb utód, csak cserélj már kazettát. Meg igazi gagyi is lettél, mire megnyerted, de biztos megérte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luji
2014. június 16. 14:16
Ez nagyon hülye.:)
Felebarát
2014. május 22. 11:48
ezek a kifejezések is, álbaloldal, meg áljobboldal...
ormányos csillós
2014. május 21. 22:46
Aki nehéz fizikai munkát végző zsidót látott már,az szóljon!
Peter8811
2014. május 21. 21:22
Tota W, van egy meserajzfilm ötletem. A három moslékzabáló fideszes kismalacnál megjelenik farkasnak öltözve Horváth István adóellenőr egy zöld dossziéval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!