A grófi szérűn

2014. május 09. 07:33

Az állami iskola nem más, mint egy hivatali részleg, amelynek az a feladata, hogy végrehajtsa az állami parancsot.

2014. május 09. 07:33
Szüdi János
Népszava

„Az állami iskola nem más, mint egy hivatali részleg, amelynek az a feladata, hogy végrehajtsa az állami parancsot. A hivatal és benne a pedagógushivatalnok utasítható.

A köznevelés legfontosabb jellemzője az államosítás óta a "kézi vezérlés". Az egyes intézmények, az intézményekben dolgozók tevékenységét nem a jog határozza meg, hanem az irányítást ellátók parancsai. Ezért tankönyvügyben kár siránkozni. Az ország Sors szimfóniáját ez a hatalom írta meg. Lejátszatásához kért és kapott felhatalmazást. Az oktatásban ehhez a kottát az állam a tankönyvekben rögzítette. Miután a megkezdett út befejezéséhez a folytatás jogát a hatalom megkapta, használatát - részéről teljesen érthetően - meg is követelheti.

Az, hogy az a zene, amit e kották alapján le kell játszani sokak szerint hamis, április 6-a után semmit nem számít. Éppen az oktatáshoz kapcsolódóan lehetett volna, kellett volna valami közérthetőt üzennie a választóknak, azoknak, akik komolyan azt gondolták, hogy azt a Sorsot, amit az országnak szánnak, nem kellene lejátszani. Talán érdemes lett volna közérthetővé tenniük, hogy a közmunkás lét nem lehet perspektíva gyermekeik számára. Talán érdemes lett volna közérthetővé tenniük, hogy a nyomorból, a tisztes megélhetés felé vezető út a szabad iskolán, az egyénre szabott oktatáson keresztül érhető el. Talán érdemes lett volna közérthetővé tenniük, hogy a mindenki számára nyitva álló, az apánál különb gyermeket nevelő szabad iskola csak szabad országban működhet. Nem sikerült!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2014. május 09. 10:27
Hááát, elég gyűlölködő tekintete van a bácsinak, vajon milyen a lelke?
KannibálTatárÚr
2014. május 09. 08:53
Ha nem lenne az állami beavatkozás, ilyen zavarodottak, mint te, saját beteges nézeteik szerint taníthatnák, nevelhetnék más gyermekeit.
Antigoné
2014. május 09. 08:45
Jaj, istenem, már megint temetnek. Most éppen a közoktatást. (Egy dolog vigasztal: amit eddig temettek,mindig felvirágzott és vica versa)
ördöngös pepecselés
2014. május 09. 08:42
"az apánál különb gyermeket nevelő szabad iskola csak szabad országban működhet" kétlem hogy a gyerekeket apjuknál különbül kell nevelni de elfogadom hogy apafüggő az apák rangsorolását azonban szabad országokban nem szokták megtenni, egységesen minősíteni pedig még a legsötétebb diktatúrák sem merik ezekután a nép szagos Jancsija mi? azonkivül hogy buta, hazug?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!