Seres Mária, mit érdemel az a bűnös?

2014. május 26. 12:26

Mit érdemel az a bűnös, aki széthordja az adófizetők pénzét, és nem tud elszámolni vele? Halált persze semmiképp, de egy vagyonosodási vizsgálat azért nem ártana.

2014. május 26. 12:26
Sabater
hvg.hu

„Hogy Seres Mária és Szövetségesei is beálltak abba a sorsba, ami a Jobbikkal kezdődik, és Lázár Jánossal, illetve Orbán Viktorral folytatódik, nem meglepő. Az SMS eddig sem az erkölcsi aggályairól volt híres: a választási kampányban például tök lazán felvettek 298 millió forintnyi állami támogatást, hogy aztán 25 milliót költsenek belőle. A fennmaradó összegek sorsát nem kötötték az orrunkra, de azért nem lepődnénk meg, ha Seres Máriát és szövetségeseit egy kicsivel gyakrabban látták volna különböző ingatlanügynökök, éttermek és luxusboltok vendégül, mint korábban. Ha aljasak lennénk, feltehetnénk Facebookon a kérdést, hogy mit érdemel az a bűnös, aki szegény adófizetők pénzét felveszi a kampányra, majd nem arra köti, végül pedig nem fizeti vissza. És kezdődhetne is a fröcsögés. De ilyet már csak azért sem tennénk, mert teljes szívünkkel és eszünkkel ellenezzük a halálbüntetést.

Az is egy érv perzse, hogy nemzetközi szerződések kötnek minket arra, hogy ne büntessünk halállal, de ez a legkevésbé fontos a választók meggyőzése szempontjából. Azt azonban tényleg érdemes lenne mindenkinek tudatosítania magában, hogy a halálbüntetés hatékonysága a bűnmegelőzés szempontjából egészen egyszerűen nem bizonyítható: az elkövetőket egy kisebb, de nagyobb eséllyel bekövetkező büntetés sokkal hatékonyabban tartja távol a bűntől, mint a halállal való fenyegetés.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. május 26. 19:48
Szerintem ártatlan a csaj,csak még nincs gyakorlata. A ragadozók mindég a gyenge egyedeket támadják.
kissiu
2014. május 26. 18:08
Vagyonosodási vizsgálatot minden politikusra! Jut eszembe, a Tónié hogy áll?
kjkj945
2014. május 26. 17:01
Sa ba se ma
Jabotinsky
2014. május 26. 14:01
Mariska! Unalmas vagy és csörtető. Ezért nem jön be nektek semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!