Orbán támad

2014. május 22. 21:14

Az illúziókból sose fogyunk ki. A legfrissebb a választások után született, bár már meg is halt.

2014. május 22. 21:14
Rab László
Népszabadság

„Az illúziókból sose fogyunk ki. A legfrissebb a választások után született, bár már meg is halt. De jön majd más. Most azt hittük  mert egyrészt naivak vagyunk a végtelenségig, másrészt reménykedni mindig muszáj , hogy Orbán az újabb kétharmad megszerzése után hátradől, és amellett, hogy hagyja egy kicsit pihenni az országot, ő is kifújja magát. Ami minket illet, mindenképpen ránk férne egy szusszanásnyi szünet, mert fárasztó a bozótharc és az árnyékboksz  még nézni is. Az örökös acsarkodásban nem marad idő arra, hogy az ember elégedett legyen.

Minden rendes diktátor tudja, hogy hatalmának fenntartásához jólétre és elégedett alattvalókra is szükség van. Orbán, aki a kádári világból annyi mindent áthozott, a jelek szerint ezt még nem tanulta meg. Nagy vörös kakasként kukorékol a szemétdombon, mindene a háború. A csata, a gumicsizmás küzdés, az örökös őrjárat, az állandó mutogatás a lövészárokból mindannyiunknak, a szomszéd népeknek és az Európai Uniónak. Mindennek azonban semmi köze az erőhöz, noha Orbán szeret az erő nyelvén beszélni. Csak és kizárólag a megfélemlítést szolgálja. Azt kell láttatnia, hogy félnek tőle. Ez egy ideig működik.

Ha nincs eredménye a sok hőzöngésnek, azaz nem elégedett a jóléttől a nép, a vége úgyis a nevetségessé válás. Azt pedig mindig a bukás követi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tas0125
2014. május 23. 12:03
Hogy egy kicsit a szerzőről is.Mit mondjak? Attól még R. László, hogy fűstől valakiben a gyűlölködés és irigység nem biztos az már jó újságíró. Belső monológ is segíteni valamit a hitelességének. Írásai rendre üresek, mert politikusokról rendre bulvár szinten ír, gazdaság vagy társadalmi politológiai megközelítésben komoly tudás hiátus van. RL..tessék a Blikk-ben próbálkozni. Hát! ...,ott meg nem egész szórakoztató. Csessze meg , hogy kerültél te erre a pályára.
Senye Péter
2014. május 23. 10:09
O.V. egyet nagyon jól tud, az EU-ban nincs egymásra utaltság, minden ország csak magára számíthat.
atila68
2014. május 23. 07:48
"Az örökös acsarkodásban nem marad idő arra, hogy az ember elégedett legyen." Hát hagyd abba László. Ez ilyen egyszerű.
Peter8811
2014. május 23. 07:42
A Balbukásban Orbán a hibás. Orbán nem lenne ilyenek úszkálnának a felszínen mint Gyurcsány Feri bácsi, Bajnai Libás Gordon bácsi, Kónya Péter bácsi. Bokros Lajos bácsi nem tudna úszkálni a felszínen, mert a híg állaga miatt azonnal oldódna a vízben. viszont a szaga elárulná hogy a vízben oldódott Nyugdíjas lakmuszpapír is kimutatná a jelenlétét a sárgás barnás elszíneződésével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!