Elegünk van az agresszív tempóból!

2014. május 07. 16:43

Csak akkor követelhetünk tiszteletet az európai nemzetek körében is, ha mi magunk is tiszteletben tartjuk magyar testvéreinket határainkon belül és kívül.

2014. május 07. 16:43
Gubík László, Hollik István, Gaal Gergely
IKSZ/Via Nova



Tegnap a budapesti Kossuth téren Gaudi-Nagy Tamásnak, a Jobbik leköszönő országgyűlési képviselőjének hívására érkezett tüntetők állták körbe és leköpdösték az éppen arra sétáló Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét.

Magyarországi és határon túli ifjúsági szervezetekként elegünk van abból, hogy politikai kalandorok megafonba kiabálva uszítják híveiket. Nem akarjuk, hogy ez az agresszív tempó a jövőnk része legyen, rossz hírét keltve ezzel a magyarságnak. Mi már nem a kommunizmusban nőttünk föl, és hisszük, hogy a vélemény-nyilvánításnak ez a módja nem szolgálja közös jövőnket a Kárpát-medencében, és ellentmond minden olyan értéknek, ami a magyarságot erősítheti.

Csak akkor követelhetünk tiszteletet az európai nemzetek körében is, ha mi magunk is tiszteletben tartjuk magyar testvéreinket határainkon belül és kívül.

Az uszítást és megbélyegzést nem csak a magyar-magyar kötelékek erősödése, az egységes Kárpát-medencei fellépés és a közös magyar érdekérvényesítés szükségességének fényében tartjuk sajnálatosnak. Nemzettársaink elleni támadás nem összeegyeztethető a keresztény erkölcsökkel és az emberi méltóság normáival sem. Épp ezért felfoghatatlan számunkra, hogy egy szakmailag kiválóan képzett és szavát a határon túli magyarságért számos alkalommal felemelő közszereplő miért folyamodik az alapvető politikai kultúrát és polgártársi tiszteletet nélkülöző módszerekhez.

Politikai ifjúsági szervezetekként örömmel tapasztaltuk azt a nemzetpolitikai szemléletváltását, amelynek hatására az elmúlt években a Kárpát-medence különböző pontjain élő magyar fiatalok között egyre több ismeretség, barátság alakulhatott ki, egyre több lehetőségünk van megismerni egymás életét, egyre több közös programot valósíthatunk meg. Éppen ezért tartjuk elfogadhatatlannak a külhoni magyar politikusok elleni utcai támadást, ami a Magyarország határain kívül élő magyarok elutasításában korábban élen járó, 2004. december 5-én kicsúcsosodó szocialista időszak hangulatát idézi. Biztosak vagyunk benne, hogy a magyar fiatalok jelentős többsége ma már elutasítja az ilyen magatartást.

A tegnapi esemény után az a minimum, hogy a tüntetés szervezői és résztvevői a nyilvánosság előtt bocsánatot kérjenek Pásztor Istvántól és a személyén keresztül súlyosan megbántott külhoni magyaroktól.

Gubík László
Elnök, Via Nova ICS
A Fidesz-KDNP EP felvidéki képviselőjelöltje

Hollik István
Elnök
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

Gaal Gergely
Elnökhelyettes
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

(közlemény)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. május 08. 06:23
Az agresszivitást a balliberálisok honosították meg. Naponta tapasztalhatjuk a képviselőik verbális agresszivitását egy-egy riportban, felszólalásban vagy színpadon. Lásd akár Gyurcsány, Vadai vagy Mesterházi megszólalását, az LMP-s és volt SZDSZ-es politikusok szóáradatait, illetlen tolakodó viselkedését. Az a verbális agresszivitás indította el a lavinát, aminek eddig a levezényelt szemkilövető terror volt a csúcsa. Ebbe a sorba illik bele a Kossuth téri atrocitás is. De naponta látható, hallható most is ez a tolakodó agresszivitásuk a Parlamentben, a médiában és a színpadokon.
Pinter68
2014. május 07. 17:14
Szépen felmondták a leckét ezek a jól betanított keresztény ifjak. Vajon mikor fogunk hasonló "harcos" kiállást olvasni tőlük, mondjuk a hazai antiszemitizmussal kapcsolatban. Mert a drága, egyszerű lelkekben nyilván fel sem merül az a bonyolult összefüggés, hogy esetleg kapcsolat van a hazai mérsékelt jobboldal antiszemitimussal kapcsolatos himihumija és a Jobbik előretörése, ezzel együtt pedig a hasonló lincselés hangulatú performanszok megszaporodása között. És a Jobbik csak most fog rákezdeni igazán. Vérszemet kaptak, mert látják, hogy ezzel a gyűlöletkeltő politikával bőven lehet még szavazókat nyerni ebben a sikertelen, agyonfrusztrált, leszakadó országban.
Hétszűnyű Kaponyányi Monyók
2014. május 07. 16:55
Tegnap itt a mandin egy jobbikos múzeumba való műtárgynak nevezte a Szent Koronát, mások határon túliakat köpdösnek. Nemzeti radikalizmus a javából. A Jobbik szavazótábora, melynek nagy részét rasszista, ateista, egykori Horn Gyula imádó teszi ki, előbb utóbb a Jobbik felső vezetését is a saját világképére formálja.
kjkj945
2014. május 07. 16:54
Akkor most degresszív vagy progresszív tempó lesz???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!