A Jobbik nagyjából oda jutott, ahonnan 2009-ben indult

2014. május 27. 16:01

Pár hete nem értettük, miért búslakodnak. Ezúttal nem értjük, miért ünnepelnek.

2014. május 27. 16:01
Czene Gábor
Czene Gábor
NOL

„Furcsa párt a Jobbik. Korábban a remek választási szereplést is fanyalgás és letargia fogadta, most, hogy a szélsőjobboldali párt hullámvölgybe került, mindenki örömmámorban úszik. Pár hete nem értettük, miért búslakodnak. Ezúttal nem értjük, miért ünnepelnek.


Kétségtelen persze: az eredményt jól el lehet adni a közvéleménynek, elvégre teljesült az álom. Az EP-választáson a Jobbik végre-valahára megszerezte a második helyet, megelőzte az MSZP-t. Ami lélektanilag és a politikai marketing szempontjából is fontos. Vona Gábor pártvezető azonban mindebből azt a – módfelett elhamarkodott – következtetést vonta le, hogy a Jobbik elfoglalta a lehetséges váltópárt pozícióját, a Fidesz elsőszámú kihívójává vált.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. május 28. 07:31
A DK is sikerpropagandát folytat az nem szúrja a szemed Gábor?
mustarharmas
2014. május 27. 22:10
Miről hadovál ez a raszputyin?
Akitlosz
2014. május 27. 21:03
Csak szeretné ez a vörös. Inkább csak az van, hogy az EU parlament választás úgy általában sem sok mindenkit érdekel, de legkevésbé a Jobbik szavazókat.
peti
2014. május 27. 18:54
A Jobbik megtorpant, sőt, némileg vissza is esett, ez tény. Most az MSZP hirtelen bezuhant alájuk, és ez eltereli a publikum figyelmét, de ha a teljes Kormányváltókat (sic!) számolom, kb. 2x akkorák még mindig, ez, szerintem érthetően, nem sokat változott két hónap alatt. Ha pusztán a mostani EP választást nézem, a Jobbik szerepelt (a várakozásokhoz képest, ideértve a sajátjukat) a második legrosszabbul, MSZP után. El kellene gondolkozni, miért van ez így. Vona nagyon nem örült vasárnap este, annyi szent. A tippem annyi, hogy a Jobbik szavazótáborának egy része korántsem annyira szélsőséges, mint a Jobbikos ideológusok, az EU-ból hirtele kiugrani pedig szerintem a józan többségük nem is akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!