Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ki szellőzteti ki?

2014. május 12. 12:50

Az Európai Unió vezető tisztségviselői rettegnek attól, hogy a mostani európai választásokat követően az Európai Parlamentet el fogják árasztani a szélsőséges pártok képviselői.

2014. május 12. 12:50
Barcs Endre
EU Mozaik

Európa polgárai egyre nagyobb csalódással szemlélik, hogy vezető pártjaik, akár a jobb, akár a baloldalon tehetetlenül szemlélik Európa összeroppanását, és régen elkoptatott politikai szlogenek fennen hangozatásán kívül valójában nem tesznek semmit, a kérdések elmaszatolására irányuló politikát folytatják, akárcsak az EU vezetői. Nem csoda, hogy ilyen helyzetben Európa polgárai a szélsőségesnek nevezett pártokban látják a kiutat.

Európára nézve nem az jelenti a nagyobb veszélyt, ha az Európai Parlamentet ellepik a szélsőségesek, hanem az, ha az EU-ban minden marad a régiben. Józan ésszel nehéz felfogni, hogy az Európai Bizottság, amelynek Európa jövőjét meghatározó komoly pénzügyi, gazdasági, társadalmi kérdésekben kellene döntenie, miért fordítja drága idejét olyan csip-csup ügyekre, mint a szerintük „Európa-idegen” akác kiirtásának kérdése, vagy hogy lehet e otthon pálinkát főzni, vagy sem.

Idáig süllyedt a kontinensünk felvirágoztatását célul kitűző közös európai akarat? Jöjjenek akkor a szélsőségesek, és tegyen kísérletet egy új, egy másfajta Európa felépítésére! Jöjjenek mindkét oldalról, vagyis ne csak azok, akik a független nemzetállamokra kívánnák bízni Európa jövőjét, hanem a föderalisták is, akik az Európai Egyesült Államok felépítésében látják a megoldás kulcsát. Csapjanak össze, és győzzön az erősebb! Ha így lesz, végre friss levegő fog áramlani az EU megáporodott levegőjű intézményeibe, és akkor végre Európa polgárai is fellélegezhetnek.

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2014. május 13. 16:52
Hát márpedig valahol valakik az EU magasában (a "Haza a magasban" abszurd analógiájaként írom), vagy a penetráns ködös-homályban a háttérben igenis dolgoznak az EU-USA szabadkereskedelmi egyezményen, vagy pl a bankunión és más ilyen várva-várt az unió sorsát meghatározó komoly pénzügyi, gazdasági ügyeken.
Rockpapa
2014. május 13. 11:23
Ami most elindult az Euróbában,az a társadalmak jogos önvédelmi reflexe.Valahová tartozni kell.Nem lehet egy nagy társadalom nélküli katymazban élni.Jó,robbantsuk szét a régi értékrendet.Nemzet,család,hagyomány,szokások,nyelv,vallás,stb.tünjön el.És mi lesz helyette?Szodoma,Gomora?Nincs törvény nincs rend?A harmadik világ elözönli a magát megvédeni képtelen Európát,jön az Iszlám.Kiváncsi vagyok akkor a szakálas nők,és homoszekszuális házaspárok jövőjére.Vajon mennyire lesz majd velük toleráns a másik világrend?
Senye Péter
2014. május 13. 10:32
Az Európa 'ellenesség' vagy szkepticizmus képviselőit inkább az 'érted haragszom, nem ellened' (visszafojtott?) dühe vezérli. Jól látják, hogy Európa Ázsiának, ahogy most mennek a dolgok, nem csak földrajzilag, hanem gazdaságilag és politikailag is csak egy félszigete lesz.
gross
2014. május 13. 01:42
"Józan ésszel nehéz felfogni, hogy az Európai Bizottság, amelynek Európa jövőjét meghatározó komoly pénzügyi, gazdasági, társadalmi kérdésekben kellene döntenie, miért fordítja drága idejét olyan csip-csup ügyekre, mint a szerintük „Európa-idegen” akác kiirtásának kérdése, vagy hogy lehet e otthon pálinkát főzni, vagy sem." Sajnos Magyarországon is hajlamosak vagyunk csip-csup ügyekkel foglalkozni. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság például vízrajzi mérőgyakorlatokat rendez, ahelyett hogy a gazdasági növekedés motorjainak beindításán ügyködne. A NAV pedig pénztárgépek bekötésével bíbelődik ahelyett, hogy az aprófalvas térségek munkanélküliség problémáját kezelné végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!