Kétszázezer

2014. május 05. 08:41

A kormányokon átnyúló, bár közben sokat változó közmunkaprogramok világosan mutatják, hogy több százezer honfitársunknak tartósan nem tud az ország jövedelemszerző elfoglaltságot adni.

2014. május 05. 08:41
A szerk.
NOL

„A kormányokon átnyúló, bár közben sokat változó közmunkaprogramok világosan mutatják, hogy több százezer honfitársunknak tartósan nem tud az ország jövedelemszerző elfoglaltságot adni.

A közmunka folytatása túlnyomó többségüknek a következő közmunka. A »versenyszférában« nem ott és nem olyan állások jönnek létre, amelyeket ők betölthetnének. Azok, akik képesek külföldön megtalálni a boldogulásukat, már »kitántorogtak«, csak ezúttal nem Amerikába, hanem többnyire Európa nyugati felébe.

Meglepő, hogy a kormány most keresi a pénzt és a munkát a »kétszázezreknek« az év végig, hiszen pontosan tudnia kellett, hogy téli–tavaszi munka és okulás után az ebben részt vevők túlnyomó többségének ugyanúgy nem lesz állása, mint korábban.

Ez nem az a tündérmese, ahol megjelenik fehér lovon a szőke herceg, és varázsütésre értelmes és tartós munkát kínál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2014. május 05. 19:35
Szeretnék egyszer baloldali, de akár jobboldali lapban is arról olvasni, mekkora felelőtlenség, lustaság, lelkiismeretlenség kell ahhoz, h. a legszegényebbek ne használják ki az ingyenes alapfokú oktatás nyújtotta lehetőségeket! Oszt miért nincs a köz-TV-ben angol nyelvtanfolyam, minden szinten, matematika, fizika gyakorlás, korrepetálás? Mit gondolnak, mitől fog egy ország fölemelkedni, ha az alapfokú oktatás hatékonysága is kívánni valókat hagy maga után, aki meg akar, tanul, akinek meg nincs kedve, az nem? Nem a szegényeket kell sajnálni és siránkozni, h. miért nincs az alapfokú ismeretekkel sem rendelkezőknek munka, hanem rászorítani az érintetteket arra a munkára, ami a tanulással, szakma elsajátítással jár. Bizonyára van a munkanélküliek között nem képzettség hiányos is, de a túlnyomó többség az, aki nehezen ír, olvas, számol, alapvető fogalmakkal nincs tisztában, mert még az óvodai fejlesztés is csak kevés kárt tett benne!
vizesnyolcas
2014. május 05. 15:54
Sajnos szerencsétlen történelmi előzmények miatt nálunk előbb jelentkezik feltűnően, ami idővel globálisan általános és brutálisan súlyos jelenség lesz: nem lesz a képzetlenekre bízható munka.
tango47
2014. május 05. 15:51
Egy ország sohasem tud munkát ajánlani, max az állam, vagy a vállalkozó réteg. Egy baloldalinak hazudott sajtóorgánumnak lelkesedni kellene azért, hogy az eddig és mostantól regnáló kormány legalább igyekszik emberhez méltó életet biztosítani a közmunkával a versenyszférában reménytelenül versenyképtelen, leszakadó rétegeknek.
héttörpe
2014. május 05. 11:06
a címből azt hittem, hogy a liberális párt szavazóiról lesz szó. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!