Partnerségi egyeztetés a Városligeti Építési Szabályzatról

2014. április 15. 15:51

A fejlesztési terv ellentétes a Főváros Hosszútávú Fejlesztési Koncepciójával, a turisztiakai attrakciók széthúzásával, a barnamezős területek fejlesztésének prioritásával.

2014. április 15. 15:51
Várnai László
Napirend utáni monológ

Mint magánszemély, Budapest, XIV. kerület Zugló önkormányzati képviselője, és mint a Civilzugló Egyesület elnöke, az egyesületünk nevében a következő szakmai véleményt, kifogásokat fogalmazzuk meg:

A fejlesztési terv ellentétes a Főváros Hosszútávú Fejlesztési Koncepciójával, a turisztiakai attrakciók széthúzásával, a barnamezős területek fejlesztésének prioritásával.

A Múzeum Negyed-et és az azt lehetővé tevő Szabályozási Tervet semmiféle környezeti, (pl. zöld terület, felület számítások, környezeti terhelés) közlekedési, (várható gépjármű forgalom útvonal, parkolószámok, stb) turisztikai, (pl. látogatószám, fenntarthatóság, működtetési költség) nem előzték meg, nem támasztják alá.

A becslések szerint, - mivel semmiféle számítás nincs - a zöldterület csökkenne, a beépítés 5,7%-ról 13%-ra nőne. A Városliget jelenleg is maximálisan kihasznált. Gyerekek, idősek, családok, sportolók egyaránt folyamatosan használják.

A Liget Pest sűrűn beépített negyedeinek tüdeje, a VI.VII. kerületiek egyetlen nagyobb parkja, zöldfelületének, lombtömegének csökkentése ártalmas a Főváros amúgyis sokszor szmoghatáros levegője szempontjából, az itt lakók egészsgének szempontjából..

A Zuglóban élők számára két tervezett intézmény teljesen elfogadhatatlan: A tervezett un. Új Nemzeti Galéria, mely 46.000 négyzetméteres szintterületével teljesen a környezetébe nem illő monstrumként kerülne a Liget zöld területébe.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. április 15. 20:41
Nem Várnai,a legnagyobb bajotok az,hogy nem ti találtátok ki! Írásod kiváló példája annak amikor a buták okoskodnak!!!
Sihuhu
2014. április 15. 19:12
Ez nem az, akit nőverés miatt vegzál a tisztelt bíróság?
balbako_
2014. április 15. 17:02
Kemény, mint a fagyos disznószar.
=nessuno=
2014. április 15. 17:00
Szeretitek ott Pesten a szmogot látom. Kár oda egy darab fa vagy egy négyzetméter zöldterület. Mindent megér, hogy OV beköltözhessen a Királyi Palotába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!