Mi a baj a ballib oldallal?

2014. április 29. 08:33

A hazai demokratikus oldalnak - együtt vagy külön-külön, egyre megy -nagyon erős stratégiát és gyakorlatot kellene kialakítania arra, hogy hogyan tudja visszaszorítani a nemzetidegenség hamis vádját egy olyan közegben, ahol az ellenfél ravaszul és kíméletlenül éppen erre játszik.

2014. április 29. 08:33
Schweitzer Iván
Népszava

Már önmagában az, hogy a demokratikus ellenzék - maradjunk inkább ennél a valóságot jobban kifejező szóhasználatnál - kerüli a nemzet, a magyarság szavakat, nem ismer olyant, hogy nemzetpolitika, érthetetlen, taszító a lakosság többségének. A hevesebb vérmérsékletű és gyanakvóbb »jobboldaliak« körében pedig egyenesen az árulás árulójele. A demokratikus ellenzéknek értenie kellene, hogy a jobboldal számára a nemzet, a magyarság hangsúlyosan olyan, mint kicsiben a család. Ez szép. Ez egy összetartozás érzés. És - ezt most kiemelem, mert a legfontosabb - ugyanez az érzés a demokratikus ellenzék óriási többségében is él, alkalmasint ugyanolyan erősen, mint a jobboldaliakban - csak éppen magától értődőnek tekintik, nem tartják beszédtémának. Véleményem szerint nincs igazuk. Így nem lehet politizálni.Ha egy sakkozni vágyó úgy ül le az asztalhoz, hogy nem foglalkozik azzal, hogy lépéseiről mit fog gondolni az ellenfele, akkor jobban teszi, ha más szórakozást választ, például inkább horgászni megy. (...)

A hazai demokratikus oldalnak - együtt vagy külön-külön, egyre megy -nagyon erős stratégiát és gyakorlatot kellene kialakítania arra, hogy hogyan tudja visszaszorítani a nemzetidegenség hamis vádját egy olyan közegben, ahol az ellenfél ravaszul és kíméletlenül éppen erre játszik. Nem tudok receptet adni, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani. Egyelőre azonban, mivel a demokratikus ellenzék ezzel a súlyos kérdéssel nemigen foglalkozik, azt gondolom, a figyelemfelhívásnak is nagy a jelentősége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. április 29. 21:18
"...a nemzetidegenség hamis vádját egy olyan közegben, ahol az ellenfél ravaszul és kíméletlenül éppen erre játszik." ez a bajotok barom. hüjének néztek bennünket.
Horlas
2014. április 29. 19:18
No de itt nem kell féltened az életed. Így hát mégis jól indítottam, hogy "ha ezt Izraelben héberül..." stb.
Mich
2014. április 29. 15:23
...az álbaloldal "hogyan tudja visszaszorítani a nemzetidegenség hamis vádját..." NEM "receptet" kell adni erre, hanem fel kell hagyni a hazaárulással, ne küldjön gönczöket és szanyikat az EP-be... és komolyan kérjen bocsánatot az eddigi hazaárulásokért (1918-tól napjainkig)...!
marós
2014. április 29. 15:20
Azt hiszem nagyon egyszerű a feladat, nem kell nemzetidegennek lenni, nem kell reggel, éjjel, meg este hazudni, dolgozni kellett volna a nemzet felemelésén, az orszzág stabilitán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!