10. nap kezdő politikusként

2014. április 17. 11:38

Az országos politika számomra teljességgel érthetetlen még, és ebben tényleg úgy érzem, hogy bizonyos tekintetben igenis kezdő vagyok, mert csak ettől lehet az, hogy piszkosul nem értek pár dolgot.

2014. április 17. 11:38
Sallai Róbert Benedek
Facebook

Megint egy kis késéssel írok, mert nem tudok úgy leírni két mondatot, hogy a Jóisten eme elcseszett találmánya, a mobiltelefon meg ne szólaljon, és ne kelljen azonnal intézni valamit. Közel állok hozzá, hogy szétverem a telefont.

Na, szóval András azt mondja, hogy ne mondjam magamra, hogy kezdő vagyok, mert helyi politikával és szakpolitikával azóta foglalkozom, mióta pl. némely államtitkár elvégezte az általános iskolát. Nos, ez igaz, de ettől mégis úgy érzem, hogy ez az országos politika számomra teljességgel érthetetlen még, és ebben tényleg úgy érzem, hogy bizonyos tekintetben igenis kezdő vagyok, mert csak ettől lehet az, hogy piszkosul nem értek pár dolgot. Pl. nem értem, miért foglalkoznak az emberek olyan dolgokkal, amelyekkel teljesen mellékesek az ország többségének életére és miért nem foglalkozik olyanokkal, amelyek piszok fontosak.

Végre valami szakmai munkát is kaptam, a földtörvény és két ahhoz szorosan kapcsolódó jogszabályt kezdtem el részletesen átnézni tegnap és véleményezni, hogy ha Dettiék összeszedik a rendkívüli ülésnaphoz szükséges aláírást, akkor kompetens módosító indítványokkal állhassunk elő. Ha meg nem, akkor majd 2018-ban az LMP vidékfejlesztési minisztere hátha tudja használni ezeket a munkákat. Szóval - dolgozom rajta.

Erre jön egy link egyik LMP-s cimborától, hogy nézzem meg, megint ekézik Andrást az egy héttel ezelőtti Kálmán Olga interjú miatt, bocsánatkérésre meg ilyenekre szólítják fel.

A szerző aláírása: a Harvard Egyetem doktorandusza”. Ez valami cím? Vagy ha tanul valahol valaki, akkor ez erősíti az álláspontot? Szóval, ez piszok fontos mondandó lehet, mert doktorandusz az illető. Az alábbi véleményemet ezzel kapcsolatban meg én meg mint. pl. lovas sportoktató írom, hogy legyen nyomatéka.

A cikk még mindig nem áll le a Schiffer csesztetésével emiatt az emlékmű ügy miatt. A szerző, aki egy írásban három alkalommal használja a flashmob” szót (és egyszer sem a spontán összejövetel, vagy villámgyülekezet kifejezéseket) és dichotómia”-ázik, ahelyett, hogy kettősségről beszélne, az minden bizonnyal soha a büdös életben nem fogja megérteni, hogy mi baj is van ebben országban. Sajnos alkalmatlanná válik rá, talán épp doktoranduszi tanulmányi miatt, mert elszakadt a valóságtól, és aktív szókincse alapján az ilyen ember soha nem fogja azt megérteni, hogy miért nem az az legfontosabb problémája Schiffer Andrásnak, hogy a Fidesz pont ebben az adott ügyben is szavahihetetlen és kisstílű volt, piti és érzéketlen.

Egy e-mail író írta nekünk (LMP-nek), hogy meglepetéssel látja, az alábbi tényt.

Ő hegyvidéki (azt hiszem ezt a kifejezést használta, ez Buda valamelyik része, ahol viszonylag erős az LMP) és olvasta egy tanulmányban, hogy a hegyvidékiek annyit költenek, mint egy átlagos svéd, vagy dán állampolgár, míg a vidéki térségekben élő emberek (nem mellékesen: ahol erős a Jobbik), ott meg kevesebbet, mint egy átlag ukrán, vagy moldáv.

Na ez a fontos dolog, és erre kell megoldás, nem a tünetekre! Nyilván nem úgy, hogy a Hegyvidékieknek kevesebbet kell juttatni, hanem csakis úgy, hogy vidéket is fel kell húzni! Öröm néha egy-egy ilyen levél, mert ebből megállapíthatjuk: igen is van még gondolkozó ember ebben az országban! De a többség sajnos még mindig az emlékművel foglalkozik inkább, mint az ilyen kérdések megoldásán gondolkozna.

Szóval nem értem én ezt, egyenlőre tanulom, de ígérem: bele fogok jönni. Addig is befejezem ezt a földtörvényes dolgot - hátha szükség lesz rá. Délután meglátogatott az Index, jó sokat beszéltem nekik, hátha meggyőzöm őket, hogy jó arcok vagyunk. Sajnos a határba nem jutottam ki, talán majd ma - habár most is lassan dél.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2014. április 17. 23:30
„a Harvard Egyetem doktorandusza” írásában három alkalommal használja a „flashmob” szót (és egyszer sem a spontán összejövetel, vagy villámgyülekezet kifejezéseket) ." Ő csak utánozza az abszolut anglománt, aki még a "sírhant" szót is "Szőr Hentnek" ejti.
magyar99
2014. április 17. 19:45
Ugy erzem nem O az egyetlen aki nem ert sem a foldhoz se a Politikahoz. Szep lassan az egesz Nemzet az egesz Orszag a spekulansok es a barati kor kezebe csuszik. Mi Magyar emberek a tinezsertol az aggastyanik mehetunk cselednek. Nem kell IDE gyereket szulni hiszen se jelen se jovo nincs
Valodi
2014. április 17. 18:38
Kedves SRB! „Az országos politika számomra teljességgel érthetetlen még” – írod. Ne aggodalmaskodj – én még igen jól emlékszem egy, a nagypolitikába 1998-ban, 39 évesen belecsöppent vidéki „politikai kisinasra”, aki egy 18 ezres városka iskolájának gazdasági igazgatója volt már a rendszerváltás előtt is. Olyan tehetséges politikus, hogy már az első Fidesz-kormány uralgásának közepén államtitkár lett belőle! Ekkorát még mindenféle egyetemi tanárok, más észlények sem tudnak ugrani! És lám, most már csak egy emelettel tanyázik lejjebb a Kedves Vezetőnél… Igaz, a gatyádat felkötheted, ha Te is bele akarsz szólni a földügyekbe, mert az már az ő privilégiumuk – még azt a semmirekellő elvbarátodat, Ángyán Józsefet is móresre tanították!
geraz51
2014. április 17. 16:54
Hát igen ők azok akik felkészült szakemberekként várják a lehetőséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!