Magyarország 2010-2014? (Pető Péter) − Mandiner négyévértékelő VII.

2014. április 02. 07:58

Rezsi, SchmittPál, NemzetiEgyüttműködésRendszere, összefogásizmus, rezsi, MészárosLőrinc, FeketeGyörgy, ágaskodóférfiasság, rezsi, unortodoxia, fogolyállam, hatalomszabadság, rezsi, Sz.Ferenc, Paks2, BissauGuinea, rezsi.

2014. április 02. 07:58
Pető Péter
Pető Péter
Mandiner

A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük.

*

Pető Péter: Magyarország 2010-2014?

Rezsi, SchmittPál, NemzetiEgyüttműködésRendszere, összefogásizmus, rezsi, MészárosLőrinc, FeketeGyörgy, ágaskodóférfiasság, rezsi, unortodoxia, fogolyállam, hatalomszabadság, rezsi, Sz.Ferenc, Paks2, BissauGuinea, rezsi, NevesKözéletiSzemélyiségek, stadion, Felcsút, rezsi, KerényiImre, miértmagyarakimagyar, SimonGábor, rezsi, FodorGábor, bukottbaljobboldal, szimpliszitijunó, rezsi, bohócCÖF, Magyarországélőben, jobbanteljesít, rezsi, 47ezerZsigaMarcell, vakkomondor, kisanyám, rezsi, békemenet, szélcsatorna, futballmintgulyás, rezsi, sosevoltszabadság, WelszTamás, szervilizmus, rezsi, eszmétlenség, ZuschlagJános, napigazdagodás, rezsi, aFeri, béksesosevoltLMP, 1-8, rezsi, baltásgyilkos, ellenségahajléktalanésaszerencsétlen, KálomistaGábor, rezsi, cenzúrázottközmédia, üljátegymásikkocsiba, kétzsömle10dkgpárizsi, rezsi, trafik, VáradiAndrásjuhász, sajtókacsa, rezsi, energiacella, egyszerleszdevizásmentés, HoffmannRózsa, rezsi, közöslista, tökéletesmegfosztottság, megszomorítotttársadalom, rezsi, jóésrosszmulti, Londonmagyarváros, csakaViktor, rezsi. megírom.

hogynemilyetakarok.


A szerző a Népszabadság munkatársa, blogger.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2014. április 03. 12:47
Azért az is biztos, hogy a felsoroltak közé nem lehet egyenlőségjelet tenni. Ezzel a slendriánsággal a főbűnösök felmentve érzik magukat, és továbbra is gyűlölködnek, lopnak,csalnak, hazudnak /reggel, éjjel, meg este/, és szocialistának nevezik magukat, ezek után logikus, hogy a baloldalon nincs olyan párt, amelyik ténylegesen képviselne valós szocdem érdekeket.
Papuska
2014. április 03. 09:45
A mutyi a vagyonukat átmentők módszere, amit a saját klientúrát megteremtő "új rendszerváltás" új eszközei ellen kiabálnak egyesek, magukból kiindulva. Arról van szó, hogy a rendszerváltás előtt kivételezett emberek a rendszerváltás után kihasználták kapcsolati tőkéjüket, és egymást hozták helyzetbe. Ezt úgy-e mutyinak hívják. A nagy mutyi azt eredményezte, hogy a rendszerváltás előtt politikai előnyt kicsikarók a rendszerváltás után, még bátrabban álltak össze saját érdekeikért. Ráadásul ez a kör nem kötődik különösebben az országhoz és kevéssé széles látókörűek. A FIDESZ első kormánya idején többnyire a helyükön hagyta ezeket az erőket, és alig alakított ki saját érdekkört. Ez is oka volt a bukásnak. Most, tanulva a hibákból, ahol lehetett a FIDESZ igyekezett kialakítani a saját klientúráját, amit a többiek már régen megtettek. Számos forrástól elesett ez a baloldali klientúra, és mit csinált? Elkezdett "mutyit" kiabálni. A rendszerváltás utáni "főmutyizók" kiáltottak mutyit, főként saját állami pénzforrásaik csökkenése miatt. Nem aljas és demagóg dolog ez? A FIDESZ teljes joggal hozta létre a saját klientúráját, ami jelentősen kevesebb pénzt, és egyéb tulajdont használ fel, és több a nemzeti, tehát közösségi felhasználás. Ilyen klientúrák mindig voltak és lesznek is! Bolondok lettek volna a FIDESZ-esek a másik oldal kezében hagyni mindent, hiszen különösen vidéken, még mindig a szocialisták klientúrája birtokolja a javak többségét. De erről nagy a hallgatás, és a sérelmek miatt a "mutyi" kiabálás. Főként a rendszerváltás vagyon és hatalomátmentői kiabálnak. Sajnos nem tapostak elég határozottan a lábukra, akkor talán hallgatnának!
citizen queen
2014. április 02. 12:18
Na akkor nézzük a bal-lib lózungokat az elmúlt négy évből: Felcsútitahógumicsizmásnapóleonmaradonacigányhitlerviktátorputyinpincsi rezsim, rezsim, rezsim nemteccikarendszer, nincssajtószabaccságejrópasegícccs horthystarákosistakádáristabolseviktor rezsim, rezsim, rezsim baltásgyilkos, pávatáncos, rezsiharcos asszonyverő vakkomondor diktatúrafasizmusrasszizmusrezsim, rezsim, rezsim ejrópasegíccs, kötelet, kecskét. Kell még valami mondanom, Ildikó? :P
elfelejtette
2014. április 02. 12:04
"A szerző a Népszabadság munkatársa" Nem tudom, miért gondolja a mandiner, hogy kíváncsiak lennék Népszabis meg hvg-s véleményekre. Megvan a saját véleményünk, az övékre magasról szarunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!