Már nem tudom − Mandiner jövőváró X.

2014. április 14. 12:24

A 2010-es reményteli öröm, és az utána következő sok csalódás után én már nem nagyon tudom, mit lehet várni a következő négy évtől.

2014. április 14. 12:24
Night Hawk
Mandiner

A Mandiner az elmúlt napokban különböző irányultságú véleményformálók cikkeit közölte az elmúlt négy év értékeléséről. A választás után rátérünk a következő, 2014-2018-as ciklusra: egy új cikksorozatban a Mandiner szerzői, bloggerei mondják el, mire számítanak, mit várnak, mit várnak el a következő évektől a magyar politikában.

*

A 2014-es választás nagyjából Bécsbe költözésem időpontjával esett egybe. Erre a hétvégére már kintről jöttem haza választani, és mire megalakul az új kormány, már meg fogom kapni az első eurós fizetésemet a karvalytőke egyik jeles képviselőjétől. Amikor kb. tíz éve érettségiztem, nem gondoltam, hogy ehhez majd nyugatra kell költöznöm.

De nem akarok nagyon negatív lenni, mert minden másodpercét szerettem az elmúlt kb. 30 évnek, amit Budapesten éltem, és otthon sem éltem rosszul. Nem szabad bölcsész diplomával teszkós árufeltöltőnek Angliába költöző, magát gazdasági menekültnek nevező állandó elégedetlen vagyok. Viszont a lehetőség az lehetőség volt. Ha mást nem is, azt gyorsan ki tudtam számolni, hogy mennyivel hamarabb lehet majd a lakáshitelt a bécsi fizetésből kifizetni.

A 2010-es reményteli öröm, és az utána következő sok csalódás után én már nem nagyon tudom, mit lehet várni a következő négy évtől. Ezért csak annyit mondanék: nagyon remélem, hogy legkésőbb négy év múlva reális alternatíva lehetne hazamenni. Mert a sok Schnitzelből is csak elég lesz egyszer, és amúgy is annyira sokan vagyunk már itt magyarok, hogy akár otthon is lehetnénk...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gokiburi
2014. április 15. 08:25
Mit nem tudsz hülye gyerek? Labanc vagy te ízig-vérig, nem kuruc. Ott a helyed és a hazád. Tschüss...
tevevanegypupu
2014. április 15. 07:20
Nem mondhatnám, hogy különösebben csalódtam volna, mondjuk ez a megszállott stadionépítkezés elmaradhatott volna, és nem egyezik mindenben az iízlésem a kulturpolitikában történtekkel..de hát egyrészt nem értek a focihoz, másrészt megmaradt mindenfajta hülyeség a művészetekben amiket nézhetek..szóval a választási lehetőséget mindenben meghagyták..és az a kicsi csipetnyi nácifasiszta hangulat ami eluralkodott az kifejezetten tetszik, és hiányzott a bolsevista nyolc év alatt.Szóval folytassa Cleo.
mustarharmas
2014. április 14. 20:10
Barátom, most mit akarsz mondani ezzel a poszttal? Hogy Nyugaton magasabb az életszínvonal? Hogy könnyebb élni átlagos adottságokkal? Ki nem tudja ezt? Erről a jövedelemkülönbségről nem igazán tehetünk, ez a történelem következménye. S mivel ez a jövedelemkülönbség középtávon sem felszámolható, mit akarsz sugallni a példáddal? Adjuk fel a hazánkat, mert kint több a Schnitzel? Adjuk fel a szüleinket és a kevésbé versenyképes honfitársainkat egy iphone-ért? Mi a frász követezik a bánatos példádból? Ha már a könnyebb élet vonz, akkor hagyd a fenébe a nyavajgást és számolj le a honvággyal. De ne irogass haza! Ha pedig jelent neked valamit a hazád, akkor maradj itt, akkor is ha nehezebb az élet és dolgozz teljes erővel, hogy a különbség csökkenjen.
balbako_
2014. április 14. 14:57
Kellemes mosogatást "honfi"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!