Tíz példa a választási csalásra

2014. április 02. 14:31

És arra, hogyan lehet megakadályozni azt!

2014. április 02. 14:31
Kettős Mérce
Kettős Mérce

Kezdődik azzal, hogy mi is lebuktathatjuk a láncszavazást. Láncszavazásnál könnyen előfordulhat, hogy az egyébként zavarban levő láncszavazó zsebéből az okmányai elővételekor kihull borítékostul a borítékba rejtett szavazat (vagy ugyanez csak boríték nélkül). Ha ilyennel találkozunk a sorban, érdemes erre felhívni a bizottság figyelmét, a delegáltak pedig különösen figyeljenek. Észrevettük, és már mehet a patália. Ha kifele a szavazókörből egymás utánba veszik az irányt a szavazók egyugyanazon udvar vagy kocsma felé, akkor ott láncszavazás folyik a háttérben, ott lesz a bázis.

Mint az köztudott a közmunkások fenyítésének egyik módja szavazólapjának (pl.: Fideszre húzott szavazatának) lefényképezése, majd a hétfői napon történő »hivatali« bemutatása, esetleg elküldése még a szavazás után az illetékesnek. Ennek kijátszásra lehetőség, hogy behúzzuk az x-et a Fideszre, lefényképezzük, majd pedig érvénytelenné tesszük a szavazólapot, és mivel törvény adta jogunk újat kérni egyszer, már élünk is a lehetőséggel. 1:0 ide. (rontott szavazólapot vissza kell adni. fontos: rontott legyen)

Ügyeljünk arra, hogy a szavazólapokon eredeti pecsét legyen, ha ez színes akkor látszani fog, ha megpróbálták fénymásolni, viszont ha fekete a pecsét akkor biztos pecsét legyen, ne pedig fénymásolt pecsét. A szavazólap viszonylag könnyen előállítható, a fekete pecsét esetén szólaljon meg bennünk a kisördög, vessünk rá egy pillantást!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2014. április 02. 19:12
"Mint az köztudott a közmunkások fenyítésének egyik módja szavazólapjának (pl.: Fideszre húzott szavazatának) lefényképezése, majd a hétfői napon történő »hivatali« bemutatása, esetleg elküldése még a szavazás után az illetékesnek. " Miből gondolja ezt a szerző, hogy nem derül ki??? Miből gondolja, hogy a Fidesz készül csalásra??????
kjkj945
2014. április 02. 19:06
Aki hazudik az lop is, aki lop az csal is. Kire is jellemző???
balbako_
2014. április 02. 18:29
Ezt csinálták 2006-ban a komcsik. Jelzem gyanítottam én!
Gombóc XVI. Artúr
2014. április 02. 17:21
A cikk szerzője még soha büdös életben nem ült egy választási bizottságban sem, ez teljesen egyértelmű. Halvány lila segédfogalma sincs arról, hogy hogyan megy a szavazatok összeszámlálása. Az un. láncszavazás azért baromság, mert nem lehet több szavazat, mint ahány aláírás van a névjegyzéken. Vagyis biztos, hogy "egy választó-egy szavazat". Mint ahogy az is adott, hogy minden szavazólap érvényességét és hitelességét megvizsgálja a választási bizottság. Az meg, hogy ki kire szavaz, az egyedül a választóra tartozik. Ha valaki lefényképezi a szavazatát és ezért kap egy konzerv májkrémet, az az ö butaságát mutatja, semmi többet. Szóval ha lehet, a "szakértő" úr (vagy hölgy) csak azt szakértse amit ismer...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!