Újhullámos villányiak

2014. április 18. 09:51

Lassan kilyukadunk oda, hogy mégiscsak Villány a legígéretesebb vörösboros vidékünk?

2014. április 18. 09:51
Drbarta
Borrajongó

„Octopus-kolléga írásai hívták föl figyelmem egy afféle újhullám formálódására Villányban. A Hummel, Wassmann és Bakonyi pincékről van szó, stílus, szemlélet szempontjából sokan együtt is szokták emlegetni őket. Előzetes kóstolás nélkül is felkeltették az érdeklődést az organikus, illetve bio-dinamikus háttérrel született, az írások alapján letisztult, nem túlextrahált, nem hordó-orientált, valódi eleganciát megcélzó borok. Lehet ezek a megállapítások elég elcsépelten hangzanak, de amíg mégsem magától értetődő az ilyen borok jelenléte, addig nem lehet eléggé elcsépelni. (...)

Rendkívül elégedett voltam a borokkal. Hihetetlennek tűnt, hogy tisztán villányi borokból ennyire élvezetes és minden igényt kielégítő sort tudtunk összerakni. Az árazások is a földön járnak, szerintem nagy vonalakban nyugat-európai kontextusban is elég jól megállnák a helyüket a kategóriájukon belül. És ha belegondolunk, hogy a borok zöme abszolút fiatal tőkékről származik….milyen bort fognak adni ezek az ültetvények mondjuk 30 év múlva? Lassan kilyukadunk oda, hogy mégiscsak Villány a legígéretesebb vörösboros vidékünk?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. április 20. 08:44
Kenyeret és húst (szerencsére) többen fogyasztanak és termelnek, mint alkoholos italokat, mégis a borászokat szolgálja a média, nem a pékeket. Nem a henteseket és a cukrászokat. Miféle lobbi ez? Kiknek a biznisze viszi el ebbe az irányba az agymosást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!